Az As I Lay Dying már fel is vette és épp keveri a következő nagylemezét

Bár az elmúlt pár évben alaposan megfogyatkozott a metalcore-alapvetés As I Lay Dying tagsága, értsd: Tim Lambesis és Phil Sgrosso mellől lényegében az összes ódzsí (meg nem ódzsí) tag lemorzsolódott, de ez nem szegte a banda kedvét, így frissített felállással folytatják a sok mindent megélt formáció pályafutását.

Amikor pedig új tagokról beszélünk, nem ám holmi nevenincs arcokat kell elképzelni: gitáron és dobon például az Unearthből frissen dobbantott Ken Susi és Nick Pierce erősíti a bandát, míg a basszusért és tiszta vokálért mostantól a Miss May I-ban is ugyanezt a szerepkört betöltő Ryan Neff lesz a felelős (ő egyébként a másik két új jövevénnyel ellentétben nem hagyta ott anyazenekarát).

A megújult osztag már le is nyomott jó pár bulit egyben, a kémia pedig olyannyira működik, hogy Timék a következő album munkálataiba is bevették a friss húst. Sőt a 2019-es Shaped by Fire folytatása már fel is lett véve, a zenekar részben saját maga dolgozott rajta, de egy eddig meg nem nevezett producer is képbe került, aki jelenleg már keveri az anyagot.

A cikk írásakor is zajló belga Graspop Metal Meetingen elcsípték egy interjú erejéig Lambesist, aki az új lemezzel kapcsolatban elmondta, hogy eddig is Phil és ő felelt legnagyobb részben a zeneszerzésért (meg néha besegített nekik Josh Gilbert bőgős is, aki most már teljes munkaidőben a Spiritboxban tolja), szóval a megváltozott felállás nem befolyásolta negatívan a folyamatokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

As I Lay Dying (@asilaydying) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

As I Lay Dying (@asilaydying) által megosztott bejegyzés