Itt az As I Lay Dying első új dala Nick Hipa nélkül

Először jelentkezett új dallal az As I Lay Dying azóta, hogy Nick Hipa gitáros nemrég hivatalosan is távozott a zenekarból. A Roots Below című dalt még a visszatérő Shaped by Fire lemezzel egy időben kezdte el írni a zenekar, majd a járvány miatti szabadidejükben tovább dolgoztak rajta. Tim Lambesis énekes ezt mondja a számról:

A Roots Below eredetileg egy B-oldalas maradék dal volt a Shaped by Fire felvételeinek idejéből, de ahogy Phil és Josh nemrég befejezte és kiegészítette néhány új sávval, az teljesen új életet adott a dalnak. Igazán frissítő élmény volt újra belevetni magunkat a kreatív folyamatba ugyanazzal a dalszerző csapattal, akikkel azóta együtt írjuk a dalokat, mióta beszálltak a zenekarba.

A dalszöveget az ihlette, hogy nemrég megismertem valakit, aki megosztott egy történetet egy traumatikus élményről, ami a legtöbb embert tönkretette volna. Az ő küzdelméből azonban erő, nyitottság és fejlődés következett, ami inspirálóan hatott rám.

A zenekar jövőre Budapestet is érinti a 20. születésnapi turnéjával, a buli április 14-én lesz a Barba Negrában, a turnétársak az Emmure és a Dying Fetus. Arról, hogy ki lesz a zenekarban a második gitáros (akár a turnén, akár állandó jelleggel), egyelőre semmi hír.

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens