Atonement: itt az első klip a Leprous új lemezéről

A norvég progcsoda Leprous bejelentette a soron következő lemezét, mellé pedig rögtön egy klipes szinglit is előrántottak. A banda nyolcadik albuma augusztus 30-án érkezik Melodies of Atonement címmel, tíz új számmal, ezek közül most az anyag kvázi címadó dala, az Atonement jött ki előzetesnek. A dalról Einar Solberg énekes ezt mondja:

Az Atonement egy másfajta single, mint amilyeneket eddig kiadtunk. Súlyos, fogós és lényegre törő. Úgy hisszük, a dal egyesíti majd a régi és az új rajgonóinkat a friss, újszerű hangzásával… Ez a Leprous hangzása 2024-ben.

A frontember azt is kihangsúlyozta, hogy az album kisebb irányváltást hoz a Leprous számára, ami igazából már a legutóbbi Aphelion albumon is megkezdődött.

Az album dallamainak megírása közvetlenül a tavaly márciusi Aphelion turnénk után kezdődött meg. Azt az albumot azzal a célkitűzéssel írtuk, hogy tüntessük el az összes nagyzenekaros elemet, és inkább koncentráljunk a zenekar tényleges tagjaira. A szimfonikus részeket ezentúl a szólóprojektemben fogom továbbvinni. Ez mindenképp egy változás a Leprous számára. Ezúttal az volt a célunk, hogy lényegre törőbb és bizonyos szempontból tisztább dalokat írjunk, és „a kevesebb néha több” elvét alkalmazva hangsúlyozzuk ki a kvalitásainkat.

További érdekesség, hogy a lemez Faceless című számában lesz egy olyan kórusos rész, amihez a zenekar online toborzott résztvevőket, és közéjük legalább egy magyar vokalistát is beválogattak. Ő pedig nem más, mint Gerő András Péter, a „mentálhigiéniás” prog/djentet játszó budapesti Auraleak frontembere.

1. Silently Walking Alone
2. Atonement
3. My Specter
4. I Hear the Sirens
5. Like a Sunken Ship
6. Limbo
7. Faceless
8. Starlight
9. Self-Satisfied Lullaby
10. Unfree My Soul