Élethelyzetek végtelen permutációi – Auraleak-klippremier

A progos, djentes, „mentálhigiénés” modern metalt játszó Auraleak másfél évvel ezelőtt mutatkozott be, azóta pedig sorban adagolja az újabb dalokat és klipeket a készülő nagylemezéről. Ma egy újabb videó debütál a fővárosi bandától, ami a pár hónapja már közzétett Comet című dalhoz készült, és a zenekar énekese, Gerő András rendezte.

A zenekar az alábbi tudnivalókat osztotta meg a számról és a klipről:

Ez volt az első dal, amit már 100%-ban közösen raktunk össze együtt a próbateremben. Itt éreztünk rá először a közös kémiára és egy eddig még meg nem tapasztalt alkotási folyamatra, elképesztően hamar elkészült a zenei kontextus.

Ez az első videó, mely már konkrét tartalommal szolgál az általunk képviselt univerzumról. Bemutatjuk vele az első karakterünket Dor személyében, aki az új világok keresése közben (lásd az In Motion videoklipjét) több síkon való létezésre kárhozott. A refrén sorai (“we all have dreamed another version of this play”), meg valójában maga az egész szövegkontextus lesarkítva arra reflektál, hogy milyen, amikor eljátszadozunk a gondolattal, hogy bizonyos szituációk, élethelyzetek bárcsak máshogy alakultak volna, és vizuálisan magunk elé vetülnek ezen jelenetek olykor végtelen permutációi.

Ígéretünkhöz híven a készülő nagylemez minden dala továbbra is videós anyaggal fog megjelenni, hogy sorozatszerűen adhassuk át a háttértörténetet vizuálisan is.

Az Auraleak következő koncertje december 1-jén lesz az Akváriumban, ahol az Ørdøg és a Nagyúr előtt játszanak.

Fotó: Vadas Erik