Mintha szivárogna belőlem a lelkem – Megjelent az Auraleak első videoklipje

A budapesti underground egyik régóta formálódó, de csak nemrég debütált formációja a progos, eklektikus modern metalt játszó Auraleak. Közel két évnyi előkészület után a banda pár hete adta ki az első dalát Indigo címmel, amihez most egy videó is érkezett. A szorongó hatást keltő, világos, de szűk térben játszódó imázsklip a nemrég nyílt Illúziók Múzeumában lett felvéve, Farkas Christián rendezte.

A zenekart Gerő András „Hex” énekes (ex-The Tumor Called Marla) álmodta meg még a COVID karanténos időszakában, amire így emlékszik vissza:

A vírushelyzet alatt rengeteg csalódás és fájdalom ért, és teljesen összeomlottam. Kilátástalannak éreztem mindent a zeneipar helyzete és a mindennapok felborulása miatt, de leginkább az bántott, hogy az emberi kapcsolataim hirtelen gyökeresen megváltoztak, és ezzel én is. Konkrétan világvége hangulatom volt. Így született meg néhány dalszöveg, amik leginkább saját magamhoz szólnak, de igazából sokkal több van benne, mint ami elsőre hallatszik, és persze a zenekar neve is hasonlóképp jött létre, mintha szivárogna belőlem a lelkem.

Miután elkezdett dalokat írni, csatlakozott hozzá a másik három tag, ők Söptei Balázs gitáros (Kajgün, Vanta), Farkas Bálint basszusgitáros (Vedj) és Szöllősi Dorottya dobos (Mudi).

A zenekar ősszel készül kiadni az első nagylemezét, aminek a producerei Vári Gábor (Dystopia, Miracle Sound Studio) és Török Dániel (Kill Monday Management) lesznek, de többek között Kiss József (Nova Prospect, Area 51 stúdió) és Diószegi Kiki (Down For Whatever, Stray Heart Records stúdió) is közreműködik a felvételeknél. A banda a lemez elkészítéséhez támogatást is nyert a Petőfi Kultúrális Ügynökség Nagylemez programjában.

Az Auraleak élő debütálása június 4-én lesz Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben tartott Yippi Feszten.