Első szólólemezének kiadására készül Einar Solberg, a Leprous énekese

Akinek ismerős a norvég Leprous zenéje, az bizonyára tisztában van vele, hogy a progresszív metalzenekar egyik különleges adaléka Einar Solberg énekes/billentyűs hangi adottsága. Jó hírünk van azoknak, akik eddig leginkább miatta hallgatták a zenekart, ugyanis a frontember első szólóalbumának megjelenésére készül. A 16 június 2-án érkezik, és hogy miért kapott a lemez egy ennyire egzakt számot címéül, arról Einar így beszélt:

Azért lett 16 a cím, mert akkor kezdtek el nagyon-nagyon rossz dolgok történni velem. 2016 és 2019 közt megannyi, az életemre jócskán kiható pillanatot éltem át. Ez volt az az időszak, amikor úgymond elvesztettem az ártatlanságomat, és ráébredtem: az élet telis-tele van komoly szarságokkal.

Az album viszont nem csak a rossz dolgokról szól, hanem a karrieremet formáló pillanatokról is. Mondjuk, amikor elkezdtem a zenekarban játszani, és végre találtam egy közösséget, amelyhez tartozhattam. Érzelmileg elég széles spektrumon mozgok, pont mint ez az album.

Az első ízelítő, a klipes Grotto is a legutolsó Leprous-lemez „legpoposabb” pillanatait idézi, csellón pedig a már említett zenekarból ismerős Raphael Weinroth-Browne kísér. A kiadványon nem ő az egyetlen vendég, erről a dallista alapján is meg lehet győződni:

  1. 16 (feat. Raphael Weinroth-Browne)
  2. Remember Me
  3. A Beautiful Life
  4. Where All the Twigs Broke (feat. Star of Ash)
  5. Metacognitive (feat. Raphael Weinroth-Browne)
  6. Home (feat. Ben Levin)
  7. Blue Light (feat. Asger Mygind)
  8. Grotto (feat. Magnus Børmark)
  9. Splitting the Soul (feat. Ihsahn)
  10. Over the Top
  11. The Glass Is Empty (feat. Tóti Guðnason)

Solberg az „anyazenekarával” mácrius 5-én lép fel a Barba Negrában, a Monuments és a Kalandra társaságában. Jegyek és infók az eseménynél.