A Linkin Park rejtélyes visszaszámlálása nem vezetett semmire

Napok óta lázban tartotta a fél internetet, hogy a Linkin Park kirakott az online felületeire egy rejtélyes visszaszámlálást, ami ma este járt le. A rajongók meg a sajtó nem győzött spekulálni, vajon mi történik majd, ha a számláló végre eléri a nullát. Valami nagy bejelentés készülődik? Jön az évek óta várt újjáalakulás? Van egy új énekes? Vagy esetleg megint egy korábbi lemez újrakiadására kerül sor? Nos, ezek közül egyik sem. De akkor mi? Semmi.

A számláló este 8 után leszámolt nulláig, majd onnantól elkezdett felfelé számolni, és azóta is csak számol – ki tudja, meddig.

Eközben a zenekar profiljain megjelent egy újabb poszt, ami szűkszavúan mindössze annyit mond:

Csak idő kérdése…

Hogy mégis micsoda?

Az egész visszaszámlálósdi azért is keltett nagy feltűnést, mert idén minden eddiginél több pletyka kezdett keringeni arról, hogy a Linkin Park most már tényleg lábra áll abból a gödörből, ahová Chester Bennington 2017-es halála után kerültek. Egyes források szerint a banda – vagy legalábbis annak három tagja, név szerint Mike Shinoda énekes/rapper/producer, Brad Delson gitáros és Dave „Phoenix” Farrell basszusgitáros – egy énekesnővel tervez visszatérni, de a napokban Deryck Whibley-t, az épp a búcsúturnéját futó – és novemberben Budapesten is fellépőSum 41 énekesét is hírbe hozták a zenekarral. Deryck időközben cáfolta, hogy csatlakozna a Linkin Parkhoz, az Oasishez vagy bármely egyéb visszatérő zenekarhoz.

A Linkin Park egyébként Chester 2017. júliusi halála óta csak egyszer állt színpadra, ugyanazon év októberében, amikor egy nagyszabású emlékkoncertet tartottak a frontemberük tiszteletére, rengeteg vendégzenésszel kiegészülve (köztük volt Deryck is). Az azóta eltelt 7 évben a zenekartagok ritkán mutatkoztak együtt, bár állítólag többé-kevésbé tartják a kapcsolatot, de az időközben szólókarrierbe kezdő Mike Shinoda szerint nem akarják elsietni és erőltetni az esetleges visszatérésüket. Ennélfogva a Linkin Park körüli, kézzel fogható történések nagyrészt kimerültek abban, hogy a zenekar néha újra piacra dobta a korábbi anyagait különféle extra kiadványok formájában. Ilyenek voltak például a Hybrid Theory és a Meteora albumok 20. évfordulós deluxe újrakiadásai, vagy az idén megjelent Papercuts című válogatás, ami a zenekar legsikeresebb dalait vonultatja fel néhány bónusz ritkasággal megtoldva.