Mike Shinoda a Linkin Park folytatásáról: „Természetesen kell megtörténnie”

Miután Chester Bennington két éve meghalt, a Linkin Park leszögezte, hogy nem szeretnének feloszlani, viszont fogalmuk sincs arról, hogy a későbbiekben hogyan folytathatnák a zenekart az énekesük nélkül. A másik frontember, Mike Shinoda tavaly szólóban kezdett el zenélni és turnézni, a jövő hónapban Budapesten is fellép, most pedig egy friss interjúban mondott pár dolgot a zenekar jelenlegi helyzetéről. Például hogy a banda tagjai nem nagyon bandáznak együtt, de azért természetsen tartják a kapcsolatot:

Néha szoktam találkozni a többiekkel – általában nem egyszerre, csak külön-külön. De biztos vagyok benne, hogy nemsokára összejövünk és lógunk egy kicsit együtt, meglátjuk, mi a helyzet.

Arra a kérdésre, hogy a zenekar keres-e másik énekest Chester helyére, ezt mondta:

Nincs ilyen célom most. Úgy érzem, természetesen kell megtörténnie. És ha találunk valakit, aki jó arc, illik közénk a személyisége és a stílusa, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy megpróbálunk csinálni vele valamit. Nem azért, hogy lecseréljük… soha nem szeretném azt érezni, hogy lecseréltük Chestert.

A cél az, hogy… van egy pár dolog. Egy: mindannyiunknak lételeme a zenélés, és enélkül meglenni szerintem nehéz. Nekem biztosan nehéz lenne. Tavaly sem akartam mást csinálni, de láttam, hogy a banda még nem áll készen erre, szóval elkezdtem egyedül csinálni. Ugyanakkor tudom, hogy a többiek is imádnak színpadon lenni, imádnak stúdióban lenni, és enélkül meglenni – nem is tudom – szinte már egészségtelen. És ha ahhoz, hogy ezt csinálhassuk, az kell, hogy valaki mást is bevegyünk azért, hogy működjün, akkor meg fogjuk tenni.

A másik dolog pedig a rajongók iránti tisztelet. Szerintem sok rajongónk van, akik továbbra is szeretnék a színpadon látni a srácokat és hallani a számokat, és ha kirakjuk, hogy lesz egy koncert, el szeretnének jönni. Amíg ez a kapcsolat, amíg ez az érdeklődés megvan, addig van motivációnk arra, hogy valahogy megoldjuk a dolgot. De ahogy mondtam, természetesen kell jönnie. Nem járom az utcákat azért, hogy „énekest keresünk” posztereket ragasszak ki. Szerintem ez nem lenne helyénvaló és valószínűleg szörnyű ötlet lenne.

Mike március 12-én lép fel a Budapest Arénában, a tavalyi Post Traumatic albuma turnéján.