A Linkin Park bemutatta az egyik utolsó kiadatlan dalát

Bocs a clickbait címért, de olyan értelemben tényleg a Linkin Park egyik utolsó száma ez a most kiadott Friendly Fire, hogy eredetileg a 2017-es One More Light albumukra írták, ami után a zenekar már csak pár hónapig működött, mielőtt Chester Bennington halála derékba törte a karrierjüket.

Az említett lemez a zenekar történetének leginkább popos anyaga volt, és ehhez illeszkedve ez a dal is egy líraibb, érzelmesebb darab, aminek Chester hangja adja a vezérfonalát. A szám most abból az alkalomból kerülhetett elő, hogy a banda április 12-én kiad egy greatest hits jellegű válogatáslemezt, amire azért feldobnak pár kvázi ritkaságot is, ez közülük az egyik. A Papercuts (Singles Collection 2000–2023) című anyag számlistája az alábbi lesz:

1. Crawling
2. Faint
3. Numb/Encore
4. Papercut
5. Breaking the Habit
6. In the End
7. Bleed It Out
8. Somewhere I Belong
9. Waiting for the End
10. Castle of Glass
11. One More Light
12. Burn It Down
13. What I’ve Done
14. QWERTY
15. One Step Closer
16. New Divide
17. Leave Out All the Rest
18. Lost
19. Numb
20. Friendly Fire

Érdekes apróság, hogy a dallista vége felé ott figyel a tavaly napvilágot látott – és elég szép sikert aratott – Lost is, amit állítólag anno azért hagytak le a Meteora albumról, mert túlságosan hasonlított stílusában és hangulatban a Numbra – most meg szépen odarakják a két dalt egymás mellé. Ki érti ezt? ¯\_(ツ)_/¯