Továbbra sem kell dekódolhatatlan megfejtéseket keresni – Endre-kislemezpremier

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy virágzik a kapcsolat a szegedi Endre és a NuSkull közt: a stoner/grunge-trió a bemutatkozó anyaga és egy koncertvideó után a második kislemezét is nálunk mutatja be, ami a debüt hagyományait meg nem szakítva a demo_2 névre hallgat. Kár is lenne most már hátat fordítani ennek a szép sormintának.

A zenekar felvirradulása óta szorgosan koptatgatja a színpadokat országszerte, és az előző háromszámos anyaguk még a mi tavalyi EP-toplistánkra is felkúszott. Azt, hogy a mostani (szintén három tétellel operáló) etaptól mi várható, a banda így foglalta össze:

A recept nem sokat változott: a stoner/doom/grunge-vonal ezúttal is adott, de ha ez lehetséges, a süppedős részek még inkább a temető irányába mutatnak, míg a korai Nirvanát idéző nyers, punkos él is jobban kidomborodik. Továbbra sem kell egyszerűsíthetetlen tört ütemeket és dekódolhatatlan megfejtéseket keresni.

Endre szerint ugyanis a kevesebb több.

Az EP felvételei ezúttal is Török Dénes felügyelete alatt zajlottak a szegedi Gribedli stúdióban, a vizuális anyagok pedig Takács Boriszhoz (B42-DiY) kötődnek. A kislemezt a több, mint 200 ezer(!) feliratkozós, stoner/doom/pszichedelikus zenékről híres 666MrDoom YouTube-csatornán lehet először hallani, illetve ezután az összes többi streaming felületre is felkerül.

Az ősz folyamán az Endre az ország több pontján is demo-nstrálja a kislemezt (igen, ehhez a kifejezéshez ők ragaszkodtak), ezeket alább fel is soroljuk:

Blázt beszikráztatni, vastüdőt bepukkantani, rakendroll démont szabadjára engedni!