Szegedi straight edge stoner 4:20-kor – Bemutatkozik az EndrE

Új zenekar debütál ma itt a NuSkull hasábjain, egyenesen a napfény városából, Szegedről, ez pedig nem más, mint az EndrE. Ha volt már Antalunk, miért ne lehetne egy Endrénk? Endre jó, Endre szép, Endre józan életet él, harcba vezeti a katonákat és nem ódzkodik attól, hogy éjféli szerenádot adjon múzsájának – üres csendben, hazug szavak mögött.

Az EndrE három kicsi Endréből áll: Endre – gitár és ének, Endre – basszus, valamint Endre a doboknál. Legújabb és egyben első daluk, a Gemmi a legkarakánabb női énekes stoner/doom-bandákat idézi a Windhandtől az Acid Kingig, csipetnyi nu metallal fűszerezve, és ha erősen bebandzsítunk a fülünkkel, még akár egy kis Quicksand-iskolát is ki lehet venni az egészből, szóval tök parádés a cucc. A dal felvételei a szegedi Gribedli Sound Studióban készültek Török Dénesnél – aki egyébként szerepel is a dalban -, és Takács Borisz (B42-DiY) pattintott egy delíriumos videót a trekkhez.

Azért nyilván meg is kérdeztük az EndrÉt, hogy mondjanak már pár szót magukról, hogy írnák le a zenéjüket:

Egyszerű, hangos és van benne nyers erő. Nem nagy megfejtés.

Oké, ez tényleg pár szó volt. Lássuk a közösségi felületeiket, hátha onnan kicsit többet is megtudhatunk róluk:

Kicsit fura, de annyira nem rossz. Same in english.

Na jó, maradjunk annyiban, hogy az EndrE nem a szavak zenekara, viszont annál inkább a hangoké. Ezeket élőben már meg is lehet hallgatni az alábbi időpontokban és helyeken:

Most pedig legeltessétek szemszéleteket a videón: