Negyedik típusú találkozások – Mindgate-klippremier

Pár héttel ezelőtt debütált nálunk a budapesti Mindgate első videója, a Problems, amiről már akkor is tudni lehetett, hogy csak az első darabkája egy összefüggő trilógiának. Egy hónappal később most itt a második felvonás, a 4th Kind, amivel a maszkos-kapucnis srácok tovább törtetnek a megkezdett úton, a Northlane-féle modern metalcore, a prog, a nu metal és az elektronikus zene elemeiből építkezve.

A friss számról a zenekar az alábbi tudnivalókat mondta el:

Ez a dal a haldoklás pillanatáról szól.

Bár a külső szemnek a haldoklás akár csak egy szempillantás, de amikor az elme és a lélek harcot vív, az a fejben sokkal tovább is eltarthat. Ebben a dalban és a klipben ezt szerettük volna szemléltetni. A borongós lakás az élet utolsó rezonanciái, ahol már kísértik főhősünket a démonjai. Az erdő pedig az ismeretlentől való félelmet szimbolizálja, ahol az ember már tehetetlen és csak menekülne.

Maga a dal pedig Dani [Baksa Dániel énekes] gyerekkorában kezdődő és mai napig tartó alvási paralízisét próbálja erre a történetre kivetíteni. Ahol az ember nem tudja, hogy a rémálmok valósak vagy sem, felébred vagy még mindig alszik. Ezek az álmok sokszor lidércszerű árnyakat tartalmaznak, melyek minden embernél másként jelenhetnek meg. Vannak, akik paranormális tevékenységnek élik meg, vannak, akik idegenekkel való kapcsolatnak. Ezért is „negyedik típusú” találkozás a dal címe, mely lehet akár egy paranomális észlelés is.

A tervek szerint még idén megérkezik a No Total Films által jegyzett kliptrilógia utolsó fejezete is, 2024 elején pedig jön a banda első albuma. A Goodbye című anyag felvételi producere a banda basszusgitárosa, Pataki Tamás, a hangmérnöke (mix/master) pedig Simon István (No Silence Studio) volt.

A Mindgate következő koncertje december 30-án a Robotban lesz, a Sosevolt vendégeként.