A vizet prédikáló borivók – Sosevolt-klippremier

Új klipes dalban mutatja be legújabb felállását a modern metalos Sosevolt zenekar. A Plain and Simple című szám videója itt a NuSkullon látható először.

Ez a zenekar első friss megjelenése a másfél éve kihozott Age of the Deadly Mammals EP óta, ami Bokodi Bálint énekes (Thy Catafalque, Diabolus in Musica, Soulocracy stb.) debütálása volt a bandában. Az új dalra pedig egy doboscserével fordultak rá a srácok, az új ütősük Gilinger Ádám (Woodstock Barbie, ex-Dungaree, ex-Bohemian Betyars stb.) lett.

A Plain and Simple-t még idén egy másik klipes szám fogja követni Crash Kings címmel, e két tételből fog összeállni a csapat új kislemeze, a Whatever Is Fine, amelynek a megjelenéséről már az H-Music gondoskodik. A dalok a budapesti Grenma Studióban lettek felvéve, Botlik Matyi szakértő kezei és fülei alatt.

A Sosevolt gitárosa, Balogh Dániel mesél a zenekar körüli dolgokról, mindenekelőtt a most debütáló dalról:

Alapvetően az emberi képmutatásról szól és azokról az emberekről, akik meg akarják mondani másoknak, hogyan lenne szerintük jó és etikus élni, miközben ők maguk sem különbek másoknál. Tömören: a vizet prédikáló borivókról.

A doboscseréről:

Károlyi Zoli, aki a kezdetektől fogva a zenekar tagja volt, úgy döntött, hogy felhagy az aktív zenéléssel, ez pedig személyi változást is hozott magával. Zolit a dobos poszton Gilinger Ádám váltotta (ahogy a Völgyesi mindig mondja: Gilinger Escape Plan), aki régi jó cimboránk. Ádi csatlakozása teljesen random módon alakult, mivel egy beszélgetés közben meséltük el neki, hogy stúdiózni készülünk, de dobos nélkül maradtunk, és van két új szám, amit szeretnénk rögzíteni. Ő bedobta, hogy szívesen feldobolja a dalokat, de először azt hittük, csak poénkodik. A rá következő héten megint szóba került a dolog, itt már úgy tűnt, hogy nem csak poén volt, a következő héten már együtt próbáltunk, aztán egyszer csak rájöttünk, hogy valójában ő már be is szállt a zenekarba. :)

A váratlan fordulattal tarkított klipforgatásról:

A klipet Bikali Sanyi csapatával csináltuk, akikkel nagyon gördülékenyen haladt minden. Biztosak vagyunk benne, hogy láthatjátok majd más közös munkánkat is a jövőben. Maga a forgatás elég kemény volt, a mezőkövesdi reptéren forgattunk az első igazán meleg, 36 fokos nyári napon. A klipben a totálokon látható Top Gun-os délibábok abszolút nem effektezés eredményei, tényleg sistergett a talaj a lábunk alatt.

Sajnos a harmadik nappali take-nél annyira hardcore-ban toltuk a zúzást, hogy Bercinek sikerült elszakítania az Achilles-ínát, így igazi szuperhősként lényegében egy lábbal tolta végig a forgatást késő estig. Ezt csak egy kis forró betonon fekvéssel és a helyi ügyelet általi félrediagnosztizáltgatódással, illetve begyógyszerezgetődéssel szakította meg. Aki esetleg a nyáron elcsípte valamelyik Insane-bulit, ott láthatta, ahogy robotlábbal, tolószékben küldte a metált. Most már tudjátok, hogy miert…

A balesetet leszámítva minden flottul ment, a filmes crew es a zenekari crew is kőkeményen odarakta magát, és ezúton is köszönjük a mezőkövesdi önkormányzat munkatársainak a rugalmasságot és a szuper hozzáállást! Elégedettek vagyunk a végső eredménnyel, mivel a képi világ jól illeszkedik a mondanivalóhoz és a dal kicsit arcbamászósabb stílusához. Reméljük, a közönség is értékelni fogja a vért és verítéket (szó szerint).

A klip online debütje mellé a Sosevolt egy élő premier eseményt is szervez ma estére (szeptember 7.) a BarHole Musicba, ahol a videó mellett egy werkfilmmel és egy nyílt beszélgetéssel is várják az érdeklődőket. Kezdés 20:00-kor.

Ami a koncertezést illeti, a zenekar Kecskeméten és Budapesten már biztosan látható lesz az év végéig, dátumok és események hamarosan.