Az elme útja A-ból B-be – Mindgate-klippremier

Egy frissen debütáló hazai metalcore-bandát mutatunk be ma itt a NuSkullon, ők a Mindgate, illetve az első videoklipjük, a Problems. Saját bevallásuk szerint leginkább a progresszív, nu metal, metalcore és elektronikai stílusok hatottak rájuk, nemcsak a hangzás, hanem a zenekari imidzs terén is. Ezt még tömörebben akár úgy is összefoglalhatjuk:

le se tagadhatnák, hogy imádják a Northlane-t, de ennél azért több is van bennük.

A zenekar alapjait 2017-ben fektette le Pataki Tamás (basszusgitár) és Pap Dávid (dob), akikhez később csatlakozott Pallai Márton (gitár) az akkor még más néven futó projektben. Végül 2022-ben érkezett Baksa Dániel (ex-AliT, ex-Harrisons) új frontemberként, és megalakult a Mindgate. Idén több tehetségkutatón is megmérettették magukat, nekem is volt szerencsém látni őket élőben, és nem túlzok, ha azt mondom, simán megállnák a helyüket bármelyik Never Say Die! turnén valami kora esti idősávban.

A csapat 2024 elején fogja kiadni első nagylemezét Goodbye címmel, ennek produceri teendőit saját maguk végezték, a mix/master Simon Istvánnak (No Silence Studios) köszönhető. Az albumról ezt mondják:

Az egész lemezhez szorosan kapcsolódik a halál és elengedés témaköre. Korábbi zenekarokból, családtagokból is veszítettünk el természetes és nem természetes úton hozzánk közel álló embereket. Sok dalszöveget Dani arról írt, hogy az elme hogyan tud eljutni A-ból B-be és dönt úgy, hogy vége lesz. Sajnos ő az Édesapját is elvesztette az írási folyamat alatt, ezért is szeretnénk többek között az albumot neki ajánlani.

A srácok debütáló videója, a Problems egy tervezett trilógia első fejezete, erről is mesélnek:

A Problems című szám az első single a lemezről, ami egy rövid, de tartalmas szám, és jól bemutatja a zenekari irányvonalat. Ezt további 2 klip fogja még idén követni. Ez a három szám egy összefüggő sztoriként is kapcsolódni fog. Mindhárom klipnél szerettünk volna valami pluszt is megfogalmazni vizuálisan, ami alátámasztja a dalszövegek történeteit. Ez nem csak a külső megjelenésben, hanem kitalált képekben illetve történetekben jelenik meg. A maszkok miatt a személyünkből nem sok kivehető, de ez változni is fog a klipek során. A maszk csak egy szimbolika, ami mindenkinek mást és mást, van, akinek akár a halált is jelentheti.

A zenekar első teljes koncertje december 30-án a Robotban lesz, a Sosevolt vendégeként.