A ki nem mondott szavakra nem kaphatunk választ – Mindgate-klippremier

Deütáló kliptrilógiája utolsó fejezetéhez érkezett a budapesti Mindgate zenekar: az I’ll Be Fine című friss szám az utolsó előzetes dal a modern metalcore-banda januárban érkező debütlemezéről. A friss dalt megint elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik, ha a metalcore-jukba némi progos, nu metalos, esetleg elektronikus hatás is vegyül, és muszáj kiemelni, hogy ezúttal a srácok

egy olyan refrénnel koronázzák meg a dalt, ami még az Architects Holy Hell albumán is jól mutatott volna.

A dalról és a No Total Films készítette klipről a tudnivalókat Baksa Dániel énekes ismerteti:

Ez a trilógiánk utolsó állomása, ahol a főhősünk révbe ér. Amikor a felismerés magjából megszületik a döntés és a cselekmény megtörténik. Nincs tovább. Ez az elfogadás egyben rémisztő, egyben pedig nagy bátorságra vall. Azok az emberek, akik úgy döntenek bármi miatt, hogy véget vetnek az életük történetének, nem gyávák vagy gyengék, hanem iszonyúan bátrak. Viszont nem követendő a példájuk. A bátorságra a probléma felismerésénél van nagy szükség. Ha még időben megfelelő segítséget kapnak ezek az emberek, akkor nem jutnak el a végletekhez. Természetesen nem mindenki képes erre és ebben nincs semmi szégyen, de érdemes törekedni arra, hogy legalább egy emberrel mindig meg merjük osztani az érzéseinket. A nem kimondott szavakra nem kaphatunk válaszokat, segítséget.

Zeneileg ez volt a második dal, amit a srácoknak demóztam. Nem változtattunk rajta semmit. Amikor ők a refrén akkordmenetét egy baráti bogrács közepette megírták, pontosan ugyanazt a történetet hallották bele, mint én, ami ritka, de nagyszerű.

Minden alkalommal, amikor játsszuk, az első versszaknál elérzékenyülök, és ahogy a dal egyre agresszívabb lesz, úgy uralkodik rajtam is el a harag azért, amiket tettem és már nem hozhatok helyre, azért, amit az élet tett másokkal és amik miatt már nem láthatom őket, de ahogy a dalban is hallható, „rendben leszek”.

Az eddigi három klipes dal (1, 2) mindegyike rajta lesz a Mindgate első nagylemezén, ami 2024. január 1-jén jelenik meg Goodbye címmel. Az anyag felvételeit a banda basszusgitárosa, Pataki Tamás felügyelte, a végleges hangzás (mix/master) pedig Simon Istvánnak (No Silence Studio) köszönhető.

A zenekar évzáró koncertje december 30-án lesz a Robotban, a Sosevolt és az Earlybird vendégeként. A bulin végig fogják játszani az egész albumot, ami már kapható is lesz CD formájában a helyszínen.

Fotók: Gyarmati Balázs