Szerb és cseh hardcore-bandák fűtik be az Aurórát júliusban

A nagy múltú Reaction mellett a másik releváns hazai fanzine, a Miner X Core is belecsapott a koncertszervezésbe, és a nemrég leszervezett görög hardcore-buli mellett itt a következő bejelentés részükről: július 19-én Budapesten, az Aurórában fogja első magyarországi koncertjét adni a cseh Hyacinth, akik mellett szintén színpadra áll aznap a szerb Neven, illetve hazai részről a Gear, az Aze N és az Exposeur.

A szervezők így írnak a közelgő esemény kapcsán:

A Youth for Peace Brigade elhozza a nyári mosh őrületet, ezúttal külhoni bandákat is beújítottunk nektek, de nem is akármilyeneket, és persze egy erős hazai szekció is tiszteletét teszi! Tudjuk, hogy a nyár tele van bulival, de gyere es nyomd a mosht, mert ez egy különleges alkalom! Támogasd a hazai színteret és hívd meg a spanokat!

Neven: A szerb hardcore őrült figurái teszik fel a cseresznyét a lineup tortájának habjára! Hadarós szöveg, de valószínű lassan sem értenéd, mert az anyanyelvükön nyomják, a zenét viszont fix érezni fogod!

Hyacinth: Modern formula, néhol sludge, groove elemekkel fűszerezett önreflektív cseh HC. a kaotikus légkör és darálás garantált budapesti bemutatkozásukon.

Gear: A budapesti fiúk hozzák neked a mosh hardcore-t! Ha kérted, ha nem, bizony megkapod! Turné után is tele energiával robbannak be a srácok az Auróra pincéjébe, reméljük, bírja majd a plafon. Bemutatni sem kell őket, de ha mégis, akkor azt elmondhatjuk, hogy a Gear a nagybetűs HARDCORE, azokból a bizonyos ’90-es évekből, amikor mindenki táncolt. Most sem lesz benne hiány. A Gear maga a kérdések, a válaszok és utak keresése. Reméljük, az este végére mindenki megleli!

Aze N: A várpalotai öreg rókák hozzák el nekünk a newschoolt, kicsit melodic, kicsit punk, igazi modern hardcore. A banda neve igazi kihívás, számtalanszor irták már rosszul, a szövegek viszont cserébe tiszták és érthetőek, no meg persze sok sok igazságot rejtenek.

Exposeur: Lendületes post-hardcore az emo határán. Tök jófej srácok nagyon eltalált zenéje. Jó vibe, jó ötletek, kis matek! Készüljetek Rádi csipőmozgására!

Minden további infót az eseménynél megtalálsz.