Self Hell: a While She Sleeps írt egy Limp Bizkit-dalt

Egy ideje már tudvalevő volt, hogy érkezik egy új dal Self Hell címmel a brit While She Sleepstől – az első számuk a legutóbbi lemezük tavalyi bővített kiadása óta -, azt viszont senki nem tudta, milyen is lesz a hanganyag. Most viszont berobbant a trekk és pusztán a meglepetés ereje miatt megérte a várakozás: ugyanis egy 2000-es évek elejét idéző nu metal-slágert kaptunk, annak minden külső-belső tulajdonságával együtt.

Lényegében olyan, mint egy Limp Bizkit deep cut a Chocolate Starfish’ érából.

Egy ideje már megfigyelhető a szigetország metalcore-ból indult zenekarai körében (BMTH, Architects stb.), hogy idővel elhagyják a zúzósabb, nyakatekertebb témákat, és egy jóval nagyobb réteget céloznak meg befogadhatóbb, slágeresebb anyagokkal. Nincs kizárva, hogy a WSS is ezt az utat jelölte ki magának, jelek bizonyára már voltak, elég csak visszaemlékezni a legutóbbi hazai koncertjükre, ahol egy Linkin Park-feldolgozás is becsúszott a szett végére. Noha azt „csak” a roadie-k tolták, azért valakinek arra is rá kellett bólintania, nem igaz?

Nem elhanyagolható infó még, hogy az új számmal azonos címen érkezik a banda hatodik nagylemeze 2024. március 15-én. Egyéb szinglik, dallista, borító hamarosan, addig pedig lehet ízlelgetni ezt az új Dad Vibes She Sleepst: