Live sessionben mutatta be új dalait a Sirens Chant

A pécsi Sirens Chant legutóbb 2018-ban, a Vibes live session sorozatában hallatott magáról, most pedig újra hasonló keretek között jelentkeztek, ezúttal a KMDB Recordings stúdiójában játszottak el három új dalt is a közelgő kislemezükről. A poszt-hardcore/poszt-metal-banda egyenlőre cím nélküli anyaga az év második felére várható, és az eddig látottak és hallottak alapján az öt éve megjelent Tabula Rasához képest egy jóval sötétebb és agresszívabb anyag képe körvonalazódik. Hogy pontosan mire lehet számítani a csapattól, arról Breszkovics Norbert gitáros/dalszerző mesélt nekünk:

Az előző lemezhez hasonlóan most is egy EP-vel tervezünk, hosszra is valószínűleg ahhoz hasonló lesz. Ahogy korábban is, most is mindent saját magunk csinálunk, a felvételek is a próbatermünkben zajlottak általunk, valamint a keverést is saját kezűleg csinálom, és valószínűleg a masztert is mi készítjük majd el a végén, bár ez a része még bizonytalan kicsit.

A megjelenés idejét még nem tudnám pontosan megmondani, de ha optimisták akarunk lenni, akkor valószínűleg idén nyár végén, ősz elején lehet esedékes, de inkább úgy fogalmaznék, hogy az év második felében várható majd a dolog. A most rögzített live sessionön is már csak új számokat játszottunk, de ezek nem fedik teljesen a készülő anyagot, viszont mindenképp meghatározzák az irányt, és azért több szám is hallható lesz ezek közül azon is majd.

Az előző anyaghoz képest szerintem ugyanúgy meglesznek azért a „sirenses jellegzetességek”, de valóban kicsit más irányba mozdultunk az elmúlt évek során. Az egész sötétebb, komorabb hangvételű lesz, maguk a dalok pedig talán letisztultabbak, nyersebbek, „zsigeribbek”, mint a korábbiak. Például lényegében teljesen elhagytuk mostanra a sampler használatát, korábban szinte minden számban voltak azért plusz sávok, amiket samplerről koncerteken is megszólaltattunk, valamint a dalok szerkezete is egyszerűsödött talán. Ez a dalszerzési folyamatból is következik, mivel az új számok sokkal inkább közös munka eredményei, míg korábban ez az egész csak 1-2 emberhez volt köthető a zenekarban, és inkább otthon íródtak, sokkal többet agyalva rajtuk. Most viszont szinte minden a próbateremben született meg, amiből mindenki sokkal jobban kivette a részét is. Tervben van egy videoklip készítése is, ami valószínűleg megelőzi majd a lemezmegjelenést, de ez még viszonylag kezdeti fázisban van.