Közös tragédia okán egyesítette erejét az In Hearts Wake és a Parkway Drive énekese

Most pénteken jelenik meg meg az ausztrál In Hearts Wake legújabb lemeze, az Incarnation, a metalcore-zenekar pedig úgy döntött, hogy besuvaszt még egy klipes ízelítőt a nagy nap elé. A The Flood (ǝɔᴉʇsnɾ) különlegessége, hogy a dalban a banda földije, a Parkway Drive karizmatikus frontembere, Winston McCall hőbörög pár versszakot – mármint konkrétan. Ennél közelebb nem nagyon jutnak majd az ódzsí PWD soundot visszasírók ahhoz, hogy Winstont ismét súlyos környezetben lássák/hallják.

A közösködés nem volt teljesen véletlen, erről az IHW énekese, Jake Taylor mesélt egy tragikus, mégis emberi sztorit:

2022 februárjában brutális esőzés sújtotta otthonunkat, az új-dél-walesi Northern Riverst. Az egész város két emelet magas víz alá került. Otthonok és életek vesztek oda, az áradás bibliai volt. A mostohaapám épphogy ki tudott jutni egy második emeleti ablakból úgy, hogy egy, a vízen úszó matracra ugrott.

A következő hetekben Lismore-ba szállítottunk vészhelyzeti ellátmányt a zenekar többi tagjával, és itt futottunk bele Winstonba, aki az ételosztásban segédkezett. El se hittük, micsoda pusztítás tárult a szemünk elé, ugyanakkor lenyűgözött az emberek kitartása és ereje. 12 év telt el azóta, hogy utoljára együtt dolgoztunk (Departure), és úgy éreztük, eljött az ideje, hogy újra kollaboráljunk egy ennyire fontos, a közösségünket sújtó esemény kapcsán.

Winston egyébként nem az egyetlen, aki tiszteletét teszi Jake-ék lemezén. Többek közt olyan bandák énekesei ragadnak mikrofont egyes dalokban, mint a Paledusk, a For the Fallen Dreams vagy a King 810.