Kilép a Fish!-ből Hámori Dávid dobos

Nyolc év, két nagylemez, és megszámlálhatatlan koncert után elválnak a Fish! és Hámori Dávid „Dáci” útjai. A zenekar és az örökmozgó „mezítlábas dobos” a közösségi felületeken számolt be a döntést övező miértekről és hogyanokról. Míg előbbi így:

Ahogy magunk között mondani szoktuk: tök másban vagyunk. Kívánjuk, hogy megtalálja mindenben a saját ritmusát, nyárig még velünk ❤️ Nagyon fog hiányozni…

Addig utóbbi eképpen:

Kedves Mindenki!

Pontosan 8 éve kerültem a Fish! zenekarba és kezdtük el kiismerni és erősíteni a közös energiánkat, amiről ez a zenekar szól és amire nagyon büszke vagyok! A 8 év alatt páratlan élményekben volt részünk közösen, ami minden túlzás nélkül eddigi életem legemlékezetesebb, élménydúsabb és legfantasztikusabb időszaka volt. Minden terhével és nehézségével együtt! Hosszú és pokolian nehéz őrlődés után úgy döntöttem, hogy kilépek a zenekarból. Teszem ezt azért, mert az én és a többiek energiái már nem ugyanazon a tempón lüktetnek, és mivel fontos nekem a Fish! és önmagam számára is fontos lettem az elmúlt években, őszintén hiszem, hogy ezzel teszem a legjobbat, akármennyire is fájdalmas ezt beismerni. Harag nincs, szomorúság van, ugyanakkor fontos, hogy tudjátok, a hamarosan megjelenő albumot közösen fogjuk befejezni és a turné utolsó állomásáig (május 5. Budapest, Barba Negra) velem láthatjátok a zenekart. Úgy érzem, így méltó búcsút tudunk venni egymástól a srácokkal, a stábbal és veletek, ti ugráló, ÓÓÓ-zó, egészen elképesztő közönség! Találkozunk tavasszal és ezt a 8 évet pedig KÖSZI, DE TÉNYLEG!

Dáci a Fish! nélkül se fog épp unatkozni: nemrég adta ki az első instrumentális szólódalát, és Auer Bencével közös elektro-metal projektje, a Golconda is egyre aktívabban tör felfelé; emellett a zenész YouTube-ra is folyamatosan gyártja a tartalmat, tavaly ősszel indult el Többet a mélyből című podcastja, és még doboktatást is tart. Bármihez is fogjon mostantól ez a szűnni nem akaró energiájú polihisztor, kívánunk neki mi is sok sikert hozzá!

Alább pedig a zenekar tavaszi turnéjának összes állomása (mindegyiken a Vodka for Kids melegít, a Barbában a Kies is), ahol még Dáci fogja felütni a klasszikusokat:

március 17. – Debrecen, Roncsbár
március 24. – Tatabánya, Roxxy Music
március 31. – Pécs, Pécsi Est
április 1. – Miskolc, Helynekem
április 8. – Szombathely, Végállomás Klub
április 21. – Nyíregyháza, Club Hollywood
május 5. – Budapest, Barba Negra Red Stage