Hámori Dávid első szólódala hírből sem ismeri a négynegyedet

Hámori Dávidot a legtöbben valószínűleg a Fish! zenekar dobosaként ismerik, és ez alapján könnyedén hihetné az ember, hogy Dáci zenei érdeklődési körét a húzós punk és rock tempók határozzák meg. Pedig ő ennél sokkal komplikáltabb és súlyosabb dolgokban is otthon van, elég csak ránézni a többi zenekarára, a néhai Sunsetre vagy az elektro-metalos Golcondára, esetleg a YouTube-csatornájára, illetve az aktuális top 10 kedvenc bandáját taglaló cikkre, amit nemrég írt nekünk. Vagy akár az első teljesen önálló szerzeményére, ami a No More 4/4 címre hallgat, és ebből már sejthető is, hogy egy kifejezetten matekos darab. (Azt meg talán mondani sem kell, hogy instrumentális.)

A dal egy playthrough videóval jelent meg még novemberben a Meinl Percussion oldalán. Emellett Dáci egy külön videót is készített a dal születésének folyamatáról, amit röviden így foglalt össze:

2022 elején elkezdtem tudatosabban gyakorolni. Szép gondolat, de ehhez sokat segít, ha konkrét célokat tudok meghatározni. Nagyjából így jött az ötlet, hogy kéne egy komolyabb videós projekt, amire tudatosan lehet és kell is készülnöm. Ebben a videóban részletesen bemutatom a felkészülés különböző szakaszait, hátha tudtok okulni a felismeréseimből, hibáimból és tapasztalataimból.

Spoiler: A végeredményre nagyon büszke vagyok és elsősorban azért, mert a tudásom legjavát tettem bele. Nem alibiztem el a projekt egyetlen aspektusát sem. Emiatt, ha nem is fogja azt a „karriert” befutni, amire számítottam, akkor is nyugodt a lelkiismeretem, mert mindent megtettem, amit tudtam!

A „No More 4/4” a következő alapvetésekkel született:
– Nem lehet benne négynegyed, ahogyan azt a címe is mutatja.
– Hangszerelésének utalnia kell a nu-metalos gyökereimre.
– A középrészben egy olyan ritmikus loopnak kell lennie, mint a Slipknot „The Blister Exists” című dalában, azonban ezt menet közben manipulálni szeretném.

Ennek megalkotásához Auer Bence barátom segített hozzá, aki fáradhatatlanul segítette ötleteim megvalósítását! Innen is óriási köszönet érte!

A hangot Rikk Dávid rögzítette. A keverést Brucker Bence követte el. A videókért Bikali Sanyi felelt. A helyszínt pedig a CrossFit B’Bros biztosította.

Dácit élőben legközelebb a Fish! évzáró buliján lehet megnézni, december 23-án az A38 Hajón.