Két új dallal ünnepli meg a kiadóváltását a Stick to Your Guns

Két év után dupla dalpremierrel jelentkezett a kaliforniai Stick to Your Guns. Az apropó egyszerű: ezzel kívánják megünnepelni, hogy nyolc év és öt kiadvány után (két nagylemez, három EP) elbúcsúztak korábbi kiadójuktól, a Pure Noise-tól, és mostantól a SharpTone-nál (Loathe, Alpha Wolf, Currents stb.) folytatják.

A két új szám, a Permanent Dark és az Invisible Rain leginkább azoknak okozhat pozitív meglepetést, akik nem igazán tudtak megbékélni a legutolsó lemez slágeresebb vonalával, és inkább a 2010 körüli STYG soundot részesítik előnyben. A dalok mondanivalójáról és az átigazolással kapcsolatban így vélekedik a frontember, Jesse Barnett:

Az önmagunktól való elidegenedés annak a következménye, hogy egy társadalmi osztály mechanikus alkatrészei vagyunk, és ez az állapot elidegeníti az egyént az emberiségtől. Ez az EP erről a jelenségről szól. Arról, hogy miként hidegültünk el önmagunktól, a munkánktól, az életünktől és végső soron egymástól. Hogyan is törődhetnénk bármi mással önmagunkon kívül, amikor mi magunk is állandóan a túlélésért küzdünk? Ennek következménye az a társadalom, amely jelenleg körülvesz bennünket. Egy olyan társadalom, amely kihasználja tisztességünket és jóakaratunkat, és ellenünk fordítja azokat. A mai világban bőven van miért kétségbeesni, de a jövőnk még nem íródott meg. Vagy mi magunk írjuk meg, vagy megírják helyettünk.

Szeretném megköszönni a SharpTone Recordsnak, hogy hisznek a víziónkban és segítenek a hardcore és metalcore zene további művelésében. Shawn a megalakulásunk óta foglalkozik a zenekarunkkal, és tudom, hogy jó kezekben vagyunk.

A régi világ haldoklik, az új pedig küzd, hogy megszülessen. Most jött el a szörnyek ideje.