Ilyen volt a The Dillinger Escape Plan első fellépése az eredeti énekessel

A rendszeres olvasóink a The Dillinger Escape Plan eredeti énekesével való újbóli összeállásának nagyjából minden aspektusáról értesülhettek már. Akinek mégse lenne meg, hogy mi is történik: a kultikus mathcore-zenekar 2017-es feloszlását követően idén több olyan bulit is bejelentett, ahol az eredeti énekesükkel, Dimitri Minakakisszal nyomják el az 1999-es Calculating Infinity lemezt – meg igazából minden mást is, ami kézre áll. Illetve egy egyszeri fellépésből lett aztán még vagy négy, pluszban még két európai fesztiválos beugrás is, így aztán aligha mondhatja bárki is, hogy nem tálalják fel ezt a lehetőséget ezüsttálcán.

Az első bulira most hétvégén, a kaliforniai No Values fesztiválon került sor. Számokban ez úgy érhető tetten, hogy a zenekar hét év után most először állt színpadra, Dimitrivel együtt viszont 23 éve (!) nem nyomtak le teljes szettet (habár volt olyan alkalom, amikor az énekes az akkor aktuális frontemberrel, Greg Puciatóval nyomta együtt pár szám erejéig). A zenekar hiába játszott fényes nappal – ráadásul állítólag őrületes melegben – ez egyáltalán nem szabott gátat a régimódi, kaotikus performanszuknak, Dimitri lángköpésének, illetve olyan arcok színpadra szólításának, mint Jello Biafra a Dead Kennedysből, vagy Mike Muir a Suicidal Tendenciesből (ahol amúgy Ben Weinman Dillinger-gitáros is játszik egy pár éve).

Mutatjuk is az őrületes setlistet (ami értelemszerűen nem csak a Calculating számaiból állt), alatta pedig beszéljenek helyettünk a rajongók videói:

  1. Destro’s Secret
  2. Sandbox Magician
  3. The Running Board
  4. The Mullet Burden
  5. California Über Alles (Dead Kennedys cover, feat. Jello Biafra)
  6. Sugar Coated Sour
  7. Proceed With Caution
  8. I Love Secret Agents
  9. Abe the Cop
  10. Monticello
  11. 1 2 X U (Wire cover, feat. Mike Muir)
  12. 43% Burnt