Holnap este Grindrise Fest 9 a Dürerben

Több évnyi kihagyást követően tavaly elsöprő sikerrel tért vissza, idén pedig újra folytatódik a Grindrise fesztivál. A kultikus fővárosi metalcore/deathcore bulisorozat kilencedik felvonását holnap este, július 27-én rendezik meg a Dürer Kert középső termében, négy hazai és két külföldi zenekar részvételével.

Az amerikai Of Virtue tavaly már megfordult egyszer Budapesten, a holland The Royalt viszont most először láthatjuk itthon. A két banda épp egy nagyszabású közös nyári Európa-turné közepénél jár, július elejétől szeptember elejéig, Angliától Görögországig, Svédországtól Izlandig járják körbe a kontinenst. A helyi headlinert, a Harmed csapatát valószínűleg már senkinek nem kell bemutatni, elvégre az itthoni mezőny egyik legdinamikusabban feltörő bandájáról van szó, akik egyébként a buli után jó másfél hétre csatlakoznak a két vendég Kelet-Európai cirkálásához.

A többi hazai fellépő sem lesz ismeretlen: a székesfehérvári Sleepless a tavalyi év végi listánkon is előkelő helyezést csípett meg a második nagylemezével, ennek a dalait pörgetik ezúttal is. Eközben a dreadwolf brigádja lassan összeüti a második EP-jét, amiről egészen biztosan hallhatunk majd némi ízelítőt a bulin Kéményes Petiéktől. Az este megnyitásáért pedig az Aspects felel, akik a napokban mutatták be az első kislemezüket, egy elég ígéretes és arcbamászó háromszámos anyagot.

A kapunyitás 18:30, a kezdés fél 8, jegyek a helyszínen bőséggel, további részletek az eventnél. Ráadásul a szervezők szépen összehangolták az este mentrendjét a kisteremben párhuzamosan zajló Ruiner (US) / Satelles / Trusting bulival, hogy ha mindkét esemény érdekelne, akkor se maradj le semmiről.

Fotó: Bodnár Dávid / Harmed