Belső démonok: leküzdve – Fél év után vissza is tért a Dance Gavin Dance-be Tilian Pearson

Nem egyszerű év a 2022-es a Dance Gavin Dance számára: miután Tim Feerick, a banda basszere áprilisban életét vesztette, minden tag másképp kezdte el feldolgozni a gyászt – olvasható a zenekar legfrissebb nyilatkozatában -, (egyik) énekesük, Tilian Pearson az alkoholba próbált menekülni, és ennek hatására több átgondolatlan dolgot is elkövetett különböző nők sérelmére – legalábbis ezzel vádolták meg. A banda a lemezük megjelenésének hajrájában végül úgy döntött, hogy kényszerpihenőre küldik az énekest, amíg össze nem szedi magát, az albumot viszont ugyanúgy kiadták, rajta Tim és Tilian részeivel.

Most fél év elteltével végül két külön nyilatkozat világított rá a tényre:

Tilian Pearson újra a DGD tagja.

A zenekar rövidke kommentárja szerint ők hisznek abban, hogy ráfordított idővel és energiával ki lehet váltani a ballépéseket, és kíváncsian várják, hogy mit tartogat számukra a jövő, így „megújulva”. Pearson egy kicsit hosszabb szövegben részletezi, hogy az elmúlt időszakban teljes körű rehabilitációs és terápiás kezelésen vett részt, amit mindkét fél elengedhetetlennek tartott a folytatás érdekében. Sajnálja a történteket, nem szándékozott rossz színben feltüntetni a társait, viszont továbbra is tagadja, hogy bármi olyan szexuális tevékenységre vetemedett volna, amibe a másik egyének nem egyeztek bele. A teljes szöveg itt olvasható, nyilván angolosok előnyben:

A zenekar tizedik nagylemeze, a Jackpot Juicer július 29-én jelent meg, és a történtek ellenére a srácok meg is tudták járatni egy észak-amerikai turné keretében, ahol a banda korábbi énekese, Kurt Travis segítette ki őket tiszta ének fronton (is).