A Dance Gavin Dance kényszerpihenőre küldte az énekesét, de így is kiadják az új albumot

Minden kétséget kizáróan az idei az egyik legnehezebb éve a Dance Gavin Dance csapatának. Április elején elhunyt a zenekar bőgőse, Tim Feerick (képünkön balról a harmadik), ennek ellenére a banda április végén megtartotta a saját fesztiválját Kaliforniában, utána pedig el is indult turnézni, majd a turné végeztével több nő is szexuális erőszakkal vádolta meg az énekest, Tilian Pearsont (balról a második). Ezután a múlt héten a zenekar meg is vált az énekestől, legalábbis addig, amíg „el nem rendezi a dolgait”.

Ezek már önmagában simán megtörnének egy kevésbé edzett társaságot, de a DGD-nek még pluszban szorul a hurok a nyaka körül, ugyanis mindezen események pár hónappal a tizedik nagylemezük, a Jackpot Juicer július 29-re ütemezett megjelenése előtt történtek. A banda Pearson kényszerszabadságolásával együtt igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba és megosztani, mit is gondolnak, éreznek ezzel az egésszel kapcsolatban, illetve hogy hogyan folytatódik innentől a banda sorsa:

Nagyon keményen dolgoztunk ezen az anyagon és hihetetlenül büszkék vagyunk rá. A héten folytatjuk a lemez promózását, lesznek videók, fotósorozatok, újságcikkek, Timmel és Tiliannel is. Tiéd a döntés, hogy mit támogatsz és mit hallgatsz meg. Mi azért bízunk benne, hogy továbbra is kitartotok mellettünk.

A Dance Gavin Dance egy erős és strapabíró kollektíva, és annak ellenére, hogy az elmúlt pár hónap összetörte a szívünket és a végletekig szorongatott minket, folytatjuk a lemez kiadásával, a turnézással, azután pedig dolgozni kezdünk a következő anyagon. Tesszük ezt a rajongók miatt, akik értékelik ezt, és azért, mert ez visz minket előre.

Ha már turnézás, a bandát időközben újabb csapás érte: júliusban a Coheed and Cambria vendégeként járták volna az Államokat, de a főzenekar kirakta őket, egy rövid nyilatkozatban kívánva nekik mielőbbi felépülést és kitartást. Mivel a nyári turné ezzel ugrott, a zenekarnak legközelebb szeptemberre vannak lekötött koncertjei Európában és Amerikában is. Hogy addigra ki lesz az énekesük, egyelőre nem tudni.