Szexuális erőszakkal gyanúsítják a Dance Gavin Dance énekesét

Rájár a rúd mostanság a Dance Gavin Dance csapatára: másfél hónapja elhunyt a zenekar basszere, Tim Feerick, most pedig az énekesüket érték súlyos vádak. Nem, nem Jon Messről van szó, hanem Tilian Pearsonról, aki a tisztákat hozza, és egyébként szólóprojektet is üzemeltet. Június elsején robbant a bomba a Redditen – meg egyéb más platformokon is -, miszerint a zenész több olyan rajongóval is (szexuális) kapcsolatba került, akik nem találták elfogadhatónak Tilian velük szembeni viselkedését. Egy nő többszörös szexuális zaklatással és bántalmazással is megvádolta, a sértő és manipulatív magatartáson túl.

Pearson szintén a Dance Gavin Dance Reddit-oldalán reagált az őt ért vádakra, válaszában pedig kifejtette, hogy a Swanfesten (ez a DGD saját rendezésű fesztiválja volt április végén Sacramentóban – a szerk.) létrejött rövid kapcsolat valóban egy sebezhető állapotában érte – frissen Tim halála után -, és mindenkit biztosított afelől, hogy az együttlétek mindkét fél beleegyezésével történtek. Ezután a röpke kapcsolat befejezését javasolta, ami állítása szerint békés elválást eredményezett, így rendkívüli módon meglepték a fejlemények. Az énekes továbbá állítja, hogy igenis komolyan veszi az efféle vádakat és hangsúlyozza, hogy kapcsolatuk nem lépett át semmiféle határt, ami már a bántalmazás kategóriába esne. Ugyanakkor elismeri, hogy az ominózus hétvégén a gyász elől javarészt az alkoholba menekült, viszont azután józanul folytatta a turnét, hogy tisztességesen meg tudjon emlékezni zenésztársáról és barátjáról.

Tilian nyilatkozata után egy újabb nő emelte hangját ellene, aki szintén bántalmazó és manipulatív magatartásról számolt be, immáron fotókkal is a beszélgetéseikről. Mindkét állítólagos áldozat többször hangsúlyozta, hogy Pearson az esetek többségében takonyrészeg volt. Bármi is legyen az igazság, az nem fog túl jó fényt vetni a Dance Gavin Dance tizedik nagylemezére, a Jackpot Juicerre, ami már itt van a kanyarban, egy július végi megjelenési dátummal.