A The Ocean már csak néhány koncert erejéig működik a jelenlegi formájában

Szomorú hír érkezett szeptember 18-án a The Oceantől: Németország legnagyobb poszt-metal-zenekarának története jelenlegi formájában a végéhez ér. Arról nincs szó, hogy teljesen feloszlana a zenekar, viszont úgy fogalmaztak, hogy a mostani felállást már csak pár európai klubbulin lehet elcsípni év végén és 2025 elején. Az okok egyelőre tisztázatlanok, ahogy az is, hogy a tagság mely posztjain lesz változás, mindenesetre a zenekarnak már jövő őszre is van lekötött fellépése az amerikai ProgPower fesztre, szóval legkésőbb egy év múlva úgyis kiderül minden.

A The Ocean (vagy The Ocean Collective) 2000-ben alakult Berlinben, és hamar az európai poszt-rock/poszt-metal-színtér egyik kiemelkedő karakterévé vált. A zenekarnak kilenc nagylemeze jelent meg eddig – a legtöbbet bizonyos földtörténeti időszakokra felhúzva -, az utolsó tavaly Holocene címmel (az utolsó állomásokon ezt fogják elejétől végéig eljátszani, illetve pár dalt az azt megelőző két anyagról). Nálunk utoljára tavaly léptek fel, ráadásul nem is akármilyen környezetben, hanem a varázslatos Fekete Zajon, illetve arról is megemlékeztünk amikor két éve egy angol tengerparti kisváros kora őszi estéjét tették emlékezetessé.

Bár az utolsó hét koncertdátum közé Budapest sajnos nem fért be, azonban rátermettebbek simán bejátszhatnak egy bukaresti vagy berlini szettet. Reméljük, ezúttal sehol nem szakítja félbe a bulit a tűzoltóság. Alább mutatjuk is a teljes listát, és epekedve várjuk a folytatással kapcsolatos bármilyen hírt.