A rendőrök igazsága: új klip a Nagyúr új kislemezéhez

Két hete jelent meg az Isten Háta Mögött leszármazottjaként elhíresült Nagyúr új EP-je, aminek a címe nemes egyszerűséggel annyi, hogy Nem, és most készült hozzá egy klip is, méghozzá A rendőrök igazsága című dalhoz.

A dal címét a Depeche Mode egyik klasszikusa, a Policy of Truth ihlette, amit egyszer réges-régen a zenekar egyik haverjának sikerült így félrefordítania, majd Pálinkás Tamás frontember – aki maga is keveredett már rendőrségi ügybe – sok évvel később most elgondolkodott azon, hogy milyen is lehet annak a bizonyos gumibotnak a másik oldalán állni, egyenruhában és tányérsapkában. Ezt a szitut eleveníti meg az új videó, aminek az operatőre Merényi Dávid volt, a vágója meg a zenekar új dobosa, Szeremi Balázs (ex-Solution).

Ha valaki esetleg azon akadna fenn, hogy a Nagyúr nemrég még arról beszélt, hogy nagylemezt készültek kiadni, megnyugodhat: még mindig ez a terv, csak közben egy újabb előzetes dal helyett egyszerre négy jött ki, de attól még ugyanúgy rajta lesznek ezek a kettes albumon, ahogy a tavalyi klipes Múltkór is.

A zenekar szombaton Budapesten, a Gólyában mutatja be az új EP-t, vendégeik a Tündérvese és a Verőköltő.