Az August Burns Red újra felveszi a legelső nagylemezét a mai tagsággal

Lassan másfél éve, hogy megjelent az August Burns Red legutóbbi albuma, a Death Below, de a pennsylvaniai metalcore-banda már régóta híres arról, hogy a nagylemezek között sem hagyják sokáig unatkozni a rajongóikat, hanem elég sűrűn megtörik a csendet ilyen-oylan időhúzó kiadványokkal, legyen szó akár B-oldalas dalokról, feldolgozásokról vagy épp korábbi anyagaik felújított verzióiról. Most megint az utóbbi eset jön, JB Brubakerék ugyanis a napokban stúdióba vonultak, hogy

újra feljátsszák a 2005-ös debütlemezüket, a Thrill Seekert, méghozzá a mostani (illetve igazából már 2006 óta betonstabil) tagsággal.

Az eredeti felvételen még Josh McManness vokálozott és Jordan Tuscan basszusgitározott, őket nem sokkal a megjelenés után váltotta Jake Luhrs énekes és Dustin Davidson basszer/gitáros, akik azóta is az ABR oszlopos tagjai. Luhrs egy videós helyzetjelentésben így lelkendezett az újrafelvétel kapcsán:

Amikor először hallottam a lemezt, még mielőtt a banda tagja lettem volna, teljesen lenyűgözött. Szerintem a maga idejéhez képest nagyon progresszív volt. Emlékszem, egy buliban hallottam először, és azt éreztem, hogy egy ilyen bandában akarok lenni, és ilyen zenét akarok csinálni. Persze akkor még nem is sejtettem, hogy úgy hat hónappal később Brent, a gitárosunk fel fog hívni és azt mondja, hogy legyek az August Burns Red frontembere. Szóval ez az album volt a zenei karrieremben az August Burns Red frontembereként megtett utazásom kiindulópontja. Rengeteget hallgattam ezeket a dalokat újra meg újra meg újra, és nemcsak azért, mert meg kellett tanulnom őket, hogy a turnékon menjenek, hanem mert nagyon sokat jelentettek számomra és imádtam őket. Szóval az, hogy most konkrétan rajta lehetek a Thrill Seekeren, és egy kicsit hozzátehetek ahhoz a lemezhez, ami meghatározta az életem még az August Burns Redhez való csatlakozásom előtt, ez nagyon sokat jelent nekem.

Az újrajátszott albumnak egyelőre nincs megjelenési dátuma. Az eredeti anyag 20. születésnapja 2025. november 8-án lesz, de azért valószínűsíthető, hogy az új verzió még jóval azelőtt ki fog jönni.

Nem ez lesz egyébként az első alkalom, hogy a banda megünnepli a Thrill Seeker születésnapját: 2020-ban, a covidos karanténok idején egy online stream keretében játszották végig a lemezt a 15. jubileum alkalmából, szintén a mostani lineuppal, de Josh McManness is beszállt elénekelni egy számot (Consumer). Ő egyébként az elmúlt évtizedben többször is színpadra állt már az ABR-rel némi nosztalgia jegyében, sőt 2018-ban, a zenekar alapításának 15. évfordulós buliján olyan is volt, hogy McManness mellett Tuscan is visszatért a bandába pár szám erejéig.

Fotó: Somogyi Lajos – Bands Through the Lens