Zaklatott melankólia – Black Particles-dalpremier

A budapesti poszt-metalos Black Particles legutóbbi lemeze tavaly jelent meg, és olyan jól sikerült, hogy dobogós helyre került a 2022-es besztof listánkon. Azóta vártuk a folytatást, és bár koncertezésen kívül nem lehettünk tanúi más aktív tevékenységnek, a háttérben azonban ment tovább a munka.

Akik ott voltak az idei Fekete Zaj fesztiválon, már tanúi lehettek valami újnak, nem is akárminek, hiszen a Home című dalban rendhagyó módon már vokált is hallani, Horváth Marci (Boru) előadásában. Mostantól pedig már nem csak emlékeinkben kell felelevenítenünk a dallamokat, ugyanis nálunk hallható először négy fal között felvett verzióban az új szerzemény, ami instrumentális formában is megjelenik. A felvételeket Nagy Miklós készítette az Ól Recording stúdióban, ő végezte a poszt-produkciós munkálatokat is, a borító pedig Báron András munkája.

A Black Particles következő koncertje november 30-án esedékes Budapesten a Dopaminban, olyan zenekarok társaságában, mint a Pozvakowski és a Hiraeth. További információk a hivatalos Facebook-eseményben.