The Way of Every Loss: debütál a Heedless Elegance új dala, Misstiq közreműködésével

A hazai metalcore egyik leghevesebben feltörő csapata, a Heedless Elegance tavaly ősszel egy teljes koncertfelvétellel „zárta le” a második nagylemezéhez, a Librához köthető korszakot, most pedig eljött az idő, amikor megnyitják a következő fejezetet. Ennek fejében a következő album előfutáraként rögtön itt is van egy új dal, a The Way of Every Loss, ami nemcsak zeneileg emeli a tétet, hanem neves külföldi közreműködők bevonásával is. Ezt tökéletesen szemléteti, hogy a dal elektronikus részeiért (vonósok, kórus stb.) a modern metalcore-színtér egyik legfelkapottabb billentyűs/producere, az ausztrál Misstiq felelt.

Külföldről jön a single artworkje is, ráadásul nem kisebb névtől, mint Travis Smithtől, a metalszíntér egyik legkeresettebb grafikusától, aki olyan bandák borítóit jegyzi még, mint a Avenged Sevenfold, a Death, Devin Townsend, a Katatonia, a Nevermore vagy az Opeth. Sőt, a készülő új album külcsínjén és a többi előzetes dal borítóin is ő dolgozik.

Az egyelőre címtelen album várhatóan 2023 végén fog megjelenni. Elöljáróban ezt mondja róla és az új dalról a zenekar:

A Libra után folytatódik a történet egy fiktív szereplő tapasztalatai alapján egy új világban, ahol új kihívások, egy új “út” mutatkozik, melynek fő feladata, hogy megtanítsa az élet körforgásának elfogadását. A történet 2 ember többszintű kapcsolatát mutatja be, amely egy “tánc“ formájában jelenik meg. A The Way of Every Loss ennek a történetnek a 3. Tarot kártyája.