Egyórás koncertfilmmel húz korszakhatárt a Heedless Elegance

Nem teljesen példa nélküli, hogy a hazai underground zenekaroknak legyen teljes koncertvideója – elég csak a Fishing On Orfű évről-évre bővülő nagy archívumára gondolni -, de az azért mégis ritkán fordul elő, hogy egy csapat teljesen saját kezdeményezésből felvegye videóra egy buliját. Viszont pont ezt csinálta a hazai metalcore egyik leghevesebben feltörekvő csapata, a Heedless Elegance, akik tavaly szeptemberben a második nagylemezük bemutatóján forgattak egy bő 50 perces videót az Akvárium KisHall termében. A felvételhez, amit most itt a NuSkullon lehet először megnézni, a srácok ezt fűzik hozzá:

Kicsivel több mint egy éve mutattuk be a Libra című albumunkat a budapesti Akvárium klubban, amit meg is örökítettünk egy koncertfilm formájában. Régóta vártuk, hogy elkészüljön, és most, hogy nekiestünk az új lemez munkálatainak, ez a film méltón zárja le ezt az időszakot a zenekar életében. A Libra rengeteg helyre eljuttatott minket, és most ti is megnézhetitek, miről is szólt ez az éra.

A filmben a srácok sorrendben végigjátsszák a teljes Libra albumot, plusz még három dalt az azelőtti Wanderer lemezről. A képanyag a Syndrome Productionnek köszönhető, a hang pedig Simon Istvánnak (No Silence Studios) és Farkas Krisztiánnak.

Fotó: Lányi Kristóf