Tél, sötét, hideg, meg a sok nyakadba szakadt kötelesség – Wires-klippremier

Újabb dalát és hozzá tartozó videóját mutatja be nálunk a fővárosi Wires. A layers_of_meaning ott veszi fel a gyeplőt, ahol a legutolsó, sirrah című tétel elengedte, a hangzás, a látvány és a tematika ezúttal is az elődei felé kacsintgat. A srácok ugyanakkor egy pillanatig sem titkolják, hogy egyre mélyebbre ásnak a nyúl üregében, markánsabb, sötétebb tónusok veszik át az irányítást a zenéjükben, és bátran kijelenthetjük, hogy a mostani az eddigi legzajosabb darabjuk.

Arról, hogy mi ihlette a tételt, a banda így fogalmazott:

Tél, sötét, hideg, meg a sok nyakadba szakadt kötelesség. Meg rengeteg szovjet posztpunk.

A dolog technikai oldaláról pedig így:

A dalokon ezúttal Lance Prenc-szel (Alpha Wolf, Void of Vision, Polaris stb.) dolgoztunk, ennek következtében a hangzás nyersebb lett, az atmoszférát kiegészítve ősibb hangszereket és technológiákat használtunk. Akad itt AKAI sampling, korai wavetable szintézis, bucket brigade visszhangok és modulációk sokasága. A rideg képi világú klipet Tóth Gábor (Harmed, Ghostship Recording) barátunk rögzítette, autentikus módon Super 8-szalagokra, az utómunka szintén analóg módon történt.

A Wires egyébként gőzerővel dolgozik a bemutatkozó EP-jén, ami még idén meg is jelenhet, és ha minden igaz, úgy nyit teljesen új fejezetet a banda életében, hogy egy pillanatig sem kíván hátat fordítani az eddig megtett lépéseknek.