Remeg a csupasz kar, ébred a libabőr – Hitori-kislemezpremier

Úgy tűnik, a magyar szövegű midwest emo műfaj most kezd felvirágozni hazánkban: egy hete mutatta be első, akusztikus kislemezét a fiatal házaspár alkotta Midwest Room, ezúttal pedig a szintén Pest megyei Hitori debütál nálunk.

A trió 2021-ben alakult, de a tagok már régóta aktívak a hazai poppunk-színtéren: olyan bandákban zenélnek (vagy zenéltek), mint a Reflected, a Bajnoq, a Found Items, a Crashlander és a Tard Horses. A most megjelenő self-titled anyaguk elérhető a fontosabb zeneszolgáltató és közösségimédia-oldalakon, és van mellé egy klip is.

A srácok ezt mesélték a kislemezről:

A bemutatkozó háromszámos EP-t (amit szintén úgy hívnak, hogy Hitori) az egerszalóki Standing Waves stúdióban vettük fel és kevertük a nagyszerű Sohajda Péterrel. Természetes, dinamikus és kicsit nyers hangzásra törekedtünk, ami a triós hangszerelés sajátosságaira épít. Vagyis nagyjából így szólunk élőben.

A borító egy Peti nevű haverunkról gyerekkorában készült családi fotó.

És a klipes dalról:

Az EP “Megleszek” című nyitódalára a P9 Pictures, vagyis Drexler Máté és Sojnóczki Annamária forgatott klipet 2022 elején. Őket az általunk számos módon szeretett Plazúr zenekar révén ismertük meg – és milyen jól tettük, ugyanis négy hosszú forgatási napot lehoztak profin és az utolsó órák is kiváló hangulatban teltek. Ahogy azt szinte már illik, a klipet telepakoltuk haverzenekarok tagjaival: a főszereplő pl. az afewyearslater basszusgitárosa, Roli, akinek ez volt az első filmes alakítása. Hősként bírta székhez szigszalagozva a téli hideget farmerdzsekiben, tuti van erre valami Klipszemle-különdíj.

A “Megleszek” a kiégésről és a fásultságról szól. Emiatt eredetileg sokkal lassabb és komorabb képeket képzeltünk el a kliphez, de aztán rendre azt a visszajelzést kaptunk, hogy a dal lendülete legalább annyira meghatározó, mint a szöveg. P9-ék végül a klasszikus pop-punk házibuli formulán csavarva hozták össze a kettőt.

A zenekar első koncertje április 15-én lesz a veszprémi Teremben a Plazúr és a World So Weird kíséretében, Budapesten pedig április 21-én a Robotban mutatkoznak be a Suburban Stereo és az afewyearslater társaságában.

Fotó: Dózsa-Juhász Máté