Minden percét élvezzük a zenével való közös kreatív időtöltésnek – Midwest Room-kislemezpremier

A budapesti Midwest Room egy midwest emo-duó, amely 2021 elején alakult, és különlegessége, hogy egy fiatal friss házaspár alkotja: Székely Bianka és Balován Barnabás (utóbbi a Heartlapse zenekar basszusgitárosaként lehet ismerős). A párosnak eddig két szerzeménye jelent meg, most pedig nálunk debütál a bemutatkozó akusztikus kislemezük, amely a Te valahogy egyszerűbb voltál címet kapta. Az anyagot alkotó két új szám videóval együtt megtalálható YouTube-on, a Spotify-on is hallgathatók, valamint Instagramon is vannak videói a zenekarnak.

Barna mesélt a zenekarról, az EP-ről és a terveikről:

2021 áprilisában jelentettük meg az első dalunkat, „Minden cseppünk” címmel. A stílusirány a midwest emo vonal volt, így a második single, a „Hogy tisztán lássam” még vidámabb hangulatú, de a készülő anyag kicsit darkosabb, poszt-hardcore-os irányba fordult. A két akusztikus szerzeményt kedvcsinálónak készítettük a tavaszra tervezett single-höz. A dalokat magunk rögzítettük, de a mix/masterelésben segítséget kértünk ezúttal Egyed Petitől. Köszi Petya! A szövegeket Bianka írja a spiritualitás és a tudomány, a képzelet és a tudat közötti hánykolódás témájában. A videót az érdi Duna-parton rögzítettük.

Tervünk és célunk minél több kiadvány készítése, sodródás a stílusok között, nincs korlát. Minden percét élvezzük a zenével való közös kreatív időtöltésnek.

Fotók: Lőrinczi Zsófi