Novellákon alapuló zsigeri death/black metal Szegedről – Lem-dalpremier

2020 márciusában nálunk nálunk debütált a szegedi Lem első nagylemeze Twelve Who Stole the Rain címmel. Két és fél év elteltével szintén nálunk mutatja be a szegedi death/black brigád az új szerzeményét, a For the Machine Is Immortalt, amely az előzőekhez képest lényegretörő, rövidebb, zsigeribb és a death metal felé kanyarodik. A felvételt, a keverést és a masztert Nagy Miklós (Boru) végezte az ÓL recording stúdióban.

A srácok meséltek a dalról és a hozzá készült videóról:

A számot több Stanisław Lem-novella (innen a zenekarnév is), illetve sokkal specifikusabban egy nagyon rövid Fredric Brown-írás ihlette, amely az „Answer” címet viseli. Annak alapötletét továbbgondolva szól egy olyan, minden eddiginél hatalmasabb kvantumszámítógépről, amely az univerzum összes elemi részecskéjével számolva hivatott választ találni arra a kérdésre: van-e isten? A számítógépet bekapcsolva a tudósok megkapják a válaszuk, a gép azt feleli: most már van!

A szám kapott egy egyszerűbb kis lyrics videót, melyet Valach Márk énekesünk (No Total Films) készitett, paraszt módon motion array assetekből…

A szám hamarosan az összes zeneszolgáltató oldalon elérhető lesz, bandcampről pedig ingyen letölthető, az eddigi kiadványokkal egyetemben.

A zenekar hosszú idő után játszik újra hazai pályán: a következő koncert október 15-én lesz Szegeden a dán Hexis és a Boru társaságában. További koncertek tervben és szervezés alatt állnak.