Kistérségi lázadások – Bemutatkozik a Tard Horses

A tavaly nálunk debutált Hitori húros szekciójának régi projektje végre újra aktiválta magát és egy teljes kislemezzel zárja az idei évet. A Tard Horses már tízéves banda, mégsem lehetett róluk sokat hallani, de ez most változni látszik, mert előbújtak a ska-hatásokkal telepakolt kistérségi punklemezükkel, a most nálunk debütáló, Rám hívták a hatóságot című anyaggal, mely egyébiránt a formáció első hivatalos megjelenése.

A srácok így jellemezték az elmúlt tíz évet, és a mostani bemutatkozást:

A Tard Horses  a pest megyei, Iklad nevű faluban alakult 2013-ban. A zenekar tagjaival (Pénzes Levente – gitár, ének; Pénzes András – basszusgitár, ének; Vankó Tibor – dob) gyerekkorunk óta ismertük egymást, és elég korán kiderült hogy punk vonalon szeretnénk mozogni. Legfőbb hatásként a Prosecturát jelölnénk meg, illetve a ’80-as, ’90-es évek punk és ska zenéjét.

Nem vittük túlzásba a dolgot, idén, a zenekar 10 éves évfordulója alkalmából vettünk fel az első hivatalos albumunkat, rajta 5 számmal, az egerszalóki Standing Waves Stúdióban. A számok legtöbbje 6-8 évvel ezelőtt íródott, és az akkor aktuális problémáinkat és szemléletünket dolgozzák fel, mivel nem volt egyszerű faluhelyen punknak lenni. Ez alól kivételt képez az Élet szaga és a Valahogy, ami a Covid időszak alatt készült.

A Tard Horses lemezbemutató koncertje február 23-án a Riff Klubban lesz, a Plazúr és a Pop Simon társaságában.