Az importált kultúrharc hatásai – Premieren a Devoid új kislemeze és klipje

Ha a hazai underground legtermékenyebb zenekarait keressük, egészen biztos, hogy a Devoid ott van az élmezőnyben. A 2020-as években még nem volt olyan év, amikor a győri metalbanda ne adott volna ki legalább egy kislemezt, és ennek megfelelően idén is megkapjuk az aktuális dühöngés- és döngölésadagunkat. Debütál ugyanis a Shards című háromszámos EP, valamint mellé egy videoklip is a Defying in Pride című számhoz.

A kislemezről Waldmann Szilárd énekes a következőket mondta el:

Megint történt annyi negatív dolog a világban, hogy érdemes volt megzenésíteni a mi megközelítésünkből. Az anyag elsősorban az ide importált kultúrharc hatásait boncolgatja, ami már a mi mindennapjaink része is évek óta, és annak társadalmi hatásait veszi górcső alá. A korábbi EP progresszívabb jellegétől elmozdultunk talán a második nagylemezünk irányába és ez egy nyersebb, tömörebb anyag lett.

Az új EP felvételei Hájer Gergőnél az 515 Studióban és Tóth Balázsnál az MB Hangstúdióban készültek, Hájer felelt a keverésért és maszterelésért is. A klipet Bencsik Gábor rendezte, az operatőr Sipos Géza volt.

A Devoid az év végéig folytatja a Beerzebubbal, a Bipolarissal és a Witchthrone-nal közös No Martyr Collective turnét, amiből még 3 állomás van hátra:

Közben pedig a Hell Vill támogatói bulijának második napján is fellépnek Veszprémben:

Fotó: Vitéz Marcell