A történetmesélést meghagyjuk azoknak, akik szövegekkel is operálnak – Arkas-dalpremier

A kísérletezős, instrumentális poszt-mindenfélében utazó budapesti Arkas legutoljára tavaly nyáron jelentkezett egy ötszámos EP-vel, azóta pedig egy nagy változás állt be náluk, mégpedig egy tagcsere. Hilóczki Zsuzsi szaxofonos döntött a távozás mellett, helyére pedig Pájer Péter érkezett basszusgitáros poszton. Aki ebből most azt vizionálná, hogy oda a pikantéria és a különlegesség, az már nyomhat is a szimplán csak című új dalra, ami itt és most nálunk debütál.

A dal mondanivalójának és történetének hiányáról, valamint az apró gikszerekkel megkoronázott felvételi folyamatról a gitáros, Grizner Tamás, vagyis Kex osztott meg velünk ezt-azt:

Különösebb története és mondanivalója nincs a dalnak, azokat meghagyjuk azoknak a bandáknak akik mindenfélét megírnak a dalszövegeikben. Nálunk csak a zene a mozgatóerő. Igyekszünk mindig olyan dolgot kreálni, olyan trükköket bevetni, ami még nem volt, hogy ne legyen senkinek (zenehallgatónak és jómagunknak) se olyan érzése, hogy ezt már hallottuk. Természetesen a saját bőrünkből és a minket ért hatások alól nem tudunk kibújni, csak kamatoztatjuk a széles és megszámlálhatatlan zenei formációból érkezett ihletet és inspirációt.

A dal egy nap alatt, augusztus 26-án, a baksi Ól stúdióban került rögzítésre Nagy Miklós (Boru) vezényletével, akivel nagyon egyszerű volt együtt dolgozni. Alázatos, kreatív és nagyon segítőkész aranyember. Innen is köszi még egyszer a türelmet és szakértelmet! Maga a felvétel egyébként elég gördülékenyen ment. Mondjuk az elején volt egy kis húrpánik, Csabi (Kocsis Csaba dobos – a szerk.) rögtön elvágta a frissen felpakolt egyik gitárhúrt. Szerencsére készültem a ,,nem is mi lennénk” szituációra, és gyorsan pótoltam is az elesett katonát.

A bandát élőben az új felállással először október 21-én lehet elcsípni a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, az Entrópia Architektúra és a LanternI társaságában, majd november 11-én a budapesti Aurórát is beveszik az Innerverse, a Dvvad és a Lem társaságában. Ez utóbbi eseménynek egyébként külön hívogató a leírása, mivel mindössze annyi szerepel benne, hogy

Halál

Most pedig mutatjuk is a dalt, a maga kis visszafogott stúdiós klipjével. Lehet pörgetni a végtelenségbe és tovább (no pun intended).