A boszorkányok megdicsőülnek – Fragda-dalpremier Knapp Oszival a mikrofonnál

Jó ideje nem hallottunk a hazai blackened deathcore-zenekar, a Fragda felől. Egészen pontosan két éve, amikor megjelent a debütáló nagylemezük, majd utána még a néhai Over My Dawn-os Firka emlékére színre léptek egyszer, aztán néma csend és hullaszag. Az éjfekete függöny mögött azonban fortyogott az üst, történt ez meg az, hogy aztán most, két évvel később egy majdnem teljesen felcserélődött formáció ontsa magából az Odeholm worshipet.

Az van, hogy a mastermind, Ferenczi Marci (Rivers Ablaze, Moth Project) mostantól nem orbákol a mikrofonba, hanem csak a gitározással foglalkozik, Vincze Tamás – aki eddig bőgőzött – szintén gitározni fog, így a matematika mai állása szerint most már hárman tépik majd a húrt Fejér Tamással kiegészülve. Ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy a basszus innentől a laptop feladata. A mikit Marci Rivers’-ös társa, Knapp Oszi (Insane, Grizzly stb.) uralja eztán, és érkezett még egy új dobos is, aki (egyelőre) szeretne név nélkül maradni. Ezzel az új felállással készült el a banda soron következő lemeze, a Glorification of Witchery, amiről most meg is hallgathatjuk az első dalt, a Skinwalkert.

A srácok szerint a második anyag már egy jóval összeszedettebb, koherensebb cucc lesz elődjénél. Ehhez nagyban hozzájárulnak Oszi konstruktív észrevételei, illetve a dalokat összekötő tematika, ami masszívan inspirálódik a boszorkányos, démonos, szentségtelen történetekből. Vagy ahogy ők fogalmaznak:

Sátánok, gonoszság, kárhozat, kannibalizmus, ilyenek, ahogy az a folkban szokás.

Taylor Swiftnek ezek szerint lenne még hová fejlődnie.

A lemez előreláthatólag valamikor a nyár folyamán fog kijönni, addig Marciék még finomhangolják a cumót, illetve most már szeretnék élőben is felszántani a színpadokat – amennyiben ez a tagok húsz másik zenekarának fellépéseivel összeegyeztethető. Ezzel kapcsolatban azt állítják, hogy olyan még nem volt, hogy ne legyen sehogy. Ámen.