Újabb klip jött Mike Shinodától

Újabb dal jött ki Mike Shinoda június közepén megjelenő szólóalbumáról, a Post Traumaticról. Az About You már a hatodik dal, amit a Linkin Park főnöke bemutatott az egyébként rendkívül hosszúra, 15 számosra tervezett anyagról, és az előző darabokhoz (illetve a lemez nagy részéhez) hasonlóan Mike ebben a dalban is Chester Bennington tavaly júliusi halálát és annak a saját életére való hatását fejtegeti. A számban egyébként egy vendégénekes, bizonyos Blackbear is közreműködik.

Az új lemez június 15-én jelenik meg, de Mike már korábban, alig két hét múlva elkezd koncertezni szólóban: május 12-én egy nap alatt két fellépése is lesz Los Angeles környékén. Valószínű, hogy a koncertjein pár Linkin Park-számot is elővesz majd, mivel úgy érzi, sokan elvárják tőle ezt, ugyanakkor a zenekar jövőjét továbbra sem látja tisztán. Erről a héten az Apple Music Beats 1 műsorában beszélt:

Sok kérdést kell megválaszolnunk ezzel kapcsolatban. Például feltehetnénk a kérdést, hogy „hé, nem akartok bemenni a stúdióba és írni valami új cuccot?” – ez a világ legegyszerűbb dolga, ezt megtehetnénk.

De hogyan tovább? Ez a nagy kérdőjel. Nem akarok kiállni a színpadra és… ha csak mi öten vagyunk, hogyan játsszuk el a One Step Closert? Vannak olyan dalok, amiket a rajongók hallani akarnak, én pedig el akarok majd játszani, de nem tudom, hogyan lehetne.

Persze sokan mondják, hogy vegyünk be valakit. Ja, ez nem rossz ötlet, de nagyon sok tényezője van. Nem csak a hang, ami – először is: senkinek nincs olyan hangja, mint Chesternek, szóval ez máris egy óriási akadály. És lehet, hogy nem is egyetlen ember lesz a megoldás, hanem több dolog kombinációja. Nem tudom. És itt most csak hangosan gondolkodok, és ha megkérdezed Bradet, Dave-et, Robot vagy Joe-t, valószínűleg mind mást fognak mondani. A dolog másik része meg amúgy az, hogy hogy ezzel az emberrel turnéra is kell menni. De mi van, ha szar arc?

Az a megérzésem, hogy ha megcsinálom ezt a szólólemezt, és kiállok vele, fesztiválokra, koncertekre, a világba, azzal jobb esélyem nyílik majd természetes módon kitalálni ezeket a dolgokat.