Új albumot vesz fel a The Black Dahlia Murder

2022-ben Trevor Strnad tragikus halálát követően nem volt túl nagy esély arra, hogy a The Black Dahlia Murder valaha is aktív zenekar lesz még, de szerencsére a zenekar alapító gitárosa, Brian Eschbach letette a gitárt és a mikrofonhoz lépett. Ezzel egy időben pedig visszatért a 2015-ben kiszállt szólógitáros, Ryan Knight. A banda ezzel a felállással már koncertezett is, de új dalokról még nemigen volt szó egészen mostanáig. Most viszont

a death metal-zenekar stúdióba vonult, hogy felvegye tizedik nagylemezét.

A közelgő anyag producere az a Mark Lewis lesz (Whitechapel, Devildriver stb.), aki a ‘Dahlia minden lemezén dolgozott a 2007-es Nocturnaltől kezdve a 2013-as Abysmalig. A zenekar dobosa, Alan Cassidy így kommentálta a történteket:

Szó szerint most fejeztük be a tizedik (számomra pedig az ötödik) album dobfelvételeit, és az, hogy kimerültem, nem kifejezés. Izgatottan várjuk, hogy ti is halljátok. Nagyon büszke vagyok arra, amit megírtunk, és egy része a kedvenceim közé tartozik mindannak, amit valaha csináltunk. Bárcsak Trev is hallhatná, mert szerintem ő is ugyanolyan büszke és izgatott lenne, ha nem jobban. Hatalmas köszönet Mark Lewisnak, aki a felvételeket csinálta és elszállásolt minket az elmúlt két hétben, és a belét is kidolgozta, hogy ezek a dobok valami csodálatosan szóljanak. Nagyon várom ezt, és minden mást, ami 2024-ben jön.

A zenekar 2024-ben Kelet-Európában is fog turnézni, magyar dátumról egyelőre nincs szó, de például a romániai Rockstadt Extreme fesztiválon és Csehországban a Brutal Assaulton már biztosan fellépnek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alan Cassidy (@pookkake) által megosztott bejegyzés