Túszul ejt és nem ereszt a Fit for an Autopsy új dala

Jó hír a Fit for an Autopsy rajongóinak, hogy a groove-os deathcore-szörnyeteg idén október 25-én hozza ki hetedik nagylemezét, The Nothing That Is címmel. Még jobb hír, hogy Joe Badolato és csapata most ki is adta az anyag első előfutárát a Hostage képében – ami egyben az első friss hallgatnivaló a csapattól a Thy Art Is Murderrel és Malevolence-szel közös tavalyi split óta.

A dal egy meglehetősen goromba riffel robban az arcunkba, amit aztán súlyos, mégis szentimentális taktusok követnek, amit még Joe tisztáival is képesek voltak megfejelni. A fekete-fehér, művészfilmes videoklipet – amiben a zenekar jó blackesek módjára az erdőben, a fák között dühöng – Eric Richter rendezte (Code Orange, Knocked Loose, Evanescence stb.).

A banda így fogalmazott a dallal kapcsolatban:

A Hostage azokat a traumákat és gyászt járja körbe, amelyeket az ember az egész életén keresztül hordoz. A múlt eseményei előli menekülésre való képtelenség és az egyre sötétebb jövő érzete úgy nyomasztja az embert, mint semmi más. Ez a dal ezt az összetett, letaglózó érzést hivatott megragadni, és a keserves lét negatív oldalát közvetíti.

A nóta nagy valószínűséggel nálunk is felcsendül majd december 14-én, amikor is a srácok a Barba Negrába látogatnak, hogy olyan estét okozzanak, ami után Karácsonyig minimum nem jön majd álom a szemedre. A buli további fellépői a Sylosis, a Darkest Hour és a Heriot, jegyek és infók az eseménynél.

  1. Hostage
  2. Spoils of the Horde
  3. Savior of None/Ashes of All
  4. Weaker Wolves
  5. Red Horizon
  6. The Nothing That Is
  7. Lurch
  8. Lower Purpose
  9. Lust for the Severed Head
  10. The Silver Sun