Szombaton éri el a fővárost a Canvas és az In Archives turnéja

canvasinarchives

Mint ahogy arról már korábban is hírt adtunk, magazinunk ismét támogatóként adja nevét az az Our Voice Booking következő bulijához. Ezúttal két angol és négy hazai zenekart nézhetsz meg a Dürer Kertben október 15-én, amikor eléri a fővárost az Canvas és az In Archives közös európai turnéja, mellettük pedig olyan kiváló hazai bandák lesznek még láthatók, mint a Grimcity, a Dreadwolf, a Sirens Chant és az As Karma Brings.

Az est főzenekara a Canvas lesz, akik az poszt-rock és dallamos hardcore ködös ösvényén igyekeznek maradandót alkotni. A feltörekvő szigetországi banda keserűséggel átitatott atmoszférája és kétségbeesett attitűdje egy olyan zenei közeggel párosul, amely mindenképpen kiemeli őket a monoton bandák óceánjából. A srácok munkássága jövőben még komolyabb sikerekre hivatott, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz rájuk odafigyelni.

Az est másik külföldi fellépője az In Archives, akik a dallamos hardcore/metalcore súlyosabb vonalán jeleskednek igazán. Szintén egy fiatal zenekarról beszélünk, ám a tavaly kiadott The Worst Part of Life lemezük megjelenésével bebizonyították, hogy egy minőségi, magával ragadó produkcióval kényeztetik a hallgatóságot. Ők inkább az est masszívabb, bólogatósabb perceiért lesznek felelősek.

Oldalunkon többször is szerepeltek az eseményen résztvevő hazai bandák, így valószínűleg a legtöbb olvasónak nem kell őket bemutatni. Ilyen a fővárosi Grimcity, akik a grunge, a punk és a hardcore házasítása révén leptek meg minket tavaly az első dalukkal, majd idén nyáron egy kitűnő EP-vel. Igazán üdítő a srácok kissé mocskos, koszos, csörömpölő, Cancer Bats-féle megközelítése, a Kettőnégy által szervezett idei Gumizsiráf-díjátadó jelöltjei között pedig két kategóriában is szerepel a zenekar.

A budapesti Dreadwolf ugyan fiatal zenekarnak számít a hazai mezőnyben, tagjaik azonban olyan bandákból lehetnek ismerősek, mint az Insane, a Bury What’s Left vagy a néhai The Sharon Tate. Kemény szaggatások és csillagközi utazások is megtalálhatók a srácok zenéjében, profi hangzással és sok éves tapasztalattal párosulva.

Az általunk is többször méltatott pécsi Sirens Chant a poszt-hardcore/poszt-metal/poszt-rock vonalán alkotott maradandót idei Tabula Rasa című lemezével, amely egy rég keresett ékköve lett a hazai színtérnek. A srácok a 2016-os Wacken Metal Battle döntőjébe is bejutottak, illetve ők is versenyben vannak a Gumizsiráf-díjért, az Ifjú titán kategóriában.

És végül, de egyáltalán nem utolsósorban az As Karma Brings is tiszteletét teszi a rendezvényen, akik idén jelentették meg Tyrant of Time kislemezüket, mellyel a salgótarjáni deathcore-alakulat megérdemelten került fel a műfaj hazai térképére. A banda nevével többek között a a 2015-ös Talentométer tehetségkutatón találkozhattál, ahol bejutottak a döntőbe.