Synergy: közel két év után új dalt adott ki a Dance Gavin Dance

Utoljára majdnem két éve jelent meg teljesen új zene a Dance Gavin Dance alakulatától, ez a kilencedik nagylemezük, az Afterburner volt 2020 áprilisában. A kísérletezős poszt-hardcore/progrock-zenekar azonban most megtörte a csendet legújabb dalával, ami a Synergy címet viseli.

Nomen est omen, ahogy a Topjoy-nyitófülek is szokták mondani, ugyanis itt valóban egy igen érdekes, ugyanakkor magát adó szinergiának lehetünk szem- és fültanúi: a dalban Rob Damiani, a Don Broco torka vendégeskedik, ezzel egálba téve Tilian Pearson szereplését az angolok 2019-es gigaslágerében, az Actionben. A számhoz egy videót is készítettek a srácok, amolyan hamisítatlan DGD-agymenést, amiben nem csak Rob, de a tavaly csatlakozott ritmusgitáros-énekes, Andrew Wells is feltűnik.

A szám is klasszikus ‘Gavin-tétel: technikás gitárok, fogós dallamok, és pattogós dobok jellemzik. A fiúk egyelőre semmi egyéb infót nem osztottak meg a közel- és/vagy távoli jövőről, mindössze annyit árultak el, hogy érdemes lesz résen maradni velük kapcsolatban. Addig pedig lehet nyomatni a Synergyt orrvérzésig, mutatjuk is: