Solstices: elborult klippel rukkolt elő a Heartlapse

Február 5-én jelenik meg itt a Nuskullon a Heartlapse első nagylemeze, amely a Remains címet viseli. A srácok a lemezről már mutattak egy klipes előfutárt, ami eléggé elvont lett, most viszont egy teljesen más jellegű, de szintén súlyos kisfilmmel jelentkeztek. A Solstices videóját az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is Luca Broglia frontember rendezte, és egy személyben ő volt az operatőr és vágó is.

A zenekar gondolatai az új mozgóképről:

Abból az alapötletből indultunk ki, hogy olyan videoklipet készítsünk, amit ezekben a nehéz időkben is meg lehet valósítani. Az éppen aktuális szigorítások megnehezítették a forgatás szervezését. Most valami egészen mást, a korábbi videóktól eltérőt alkottunk. Úgy vagyunk szereplői a videónak, hogy megmutatjuk az apró hétköznapi problémákat, melyekkel bárki más is szembetalálhatja magát ebben az elszigeteltségben, és ami miatt egy teljesen új és megpróbáltatásokkal teli életformához kellett alkalmazkodnunk. A videó melankolikus hangulata ellenére célunk viccet csinálni magunkból, és annak parodizálása, ami a független filmek kategóriáját mindig is érintette: kreatív kísérletezés költségvetés hiányában (ezért is utaltunk némely jelenettel Harmony Korine Gummo című filmjére). Videónk azt mutatja meg, mennyire nehéz így részese lenni a közösségnek, mennyire nehéz megtalálni helyedet egyénként a társadalomban.

És a közelgő albumról:

A lemezen 10 dal hallható majd, melyek egymással szoros kapcsolatban, együtt alkotnak egészet. Az új anyag létrehozása rengeteg kihívást tartogatott számunkra, ugyanis a stúdió felvételek, a produceri munka és a keverés is saját kezünk munkája. Büszkén mondhatjuk, hogy a hamarosan megjelenő Remains közös zenei tevékenységünk eddigi legjelentősebb eredménye!