Phil Anselmo szerint az Abbott-fivérek azt akarnák, hogy a Pantera pörögjön tovább

Már több mint másfél éve annak, hogy kiderült: a Pantera újra turnéra indul Phil Anselmo énekessel és Rex Brown bőgőssel, az elhunyt Abbott-fivérek helyére pedig Zakk Wylde ugrik be gitáron, illetve a dobszerkó mögött Charlie Benante az Anthraxből. A kultikus groove metal-banda azóta Magyarországon is adott egy dupla koncertet, jövőre pedig ismét útnak indul, többek közt a Metallica turnéjának számos állomásán fog majd melegíteni.

Ez is egy indok volt arra, hogy Anselmo a Metallica podcastjában vendégeskedjen, és most már sokadik alkalommal tisztázza az egész „a Pantera koncertezik a 2020-as években” jelenség létjogosultságát:

Csak annyit mondhatok, hogy tudom, hogy Vince és Dime azt akarná, hogy ezt csináljuk. Azt akarnák, hogy az egész Pantera brand és annak öröksége folytatódjon. Én nem tudom, hogy ti hisztek-e az ilyenekben, de néha jó azt gondolni, hogy az öregfiúk fentről figyelnek minket, és áldásukat adják az egészre.

Habár „Dimebag” Darrell és Vinnie Paul örökösei jóváhagyták az egész csinnadrattát, a dobos még életében többször is hangoztatta, hogy ez az egész „reunion” miért nem kivitelezhető. Vinnie még 2014-ben, testvére halálának egy évtizedes évfordulóján így nyilatkozott:

Az emberek önzők. Csak a saját érdekeiket nézik és nem törődnek azzal, hogy te mit szeretnél. Elég elcseszett dolog, hogy sokan úgy vannak vele, hogy „Tyűha, be lehetne lökni a színpadra Zakket, és újra él a Pantera!”. Nem, ez nem így működik, ez nem ilyen egyszerű. Ha Eddie Van Halent jövő héten négyszer fejbelőnék, vajon az emberek akkor is azt mondanák, hogy „Figyu már, Zakk, elmehetnél játszani a Van Halenbe, és nyugodtan hívjátok a bandát ugyanúgy!„? Érted már mit mondok? Baromi önző és ostoba, aki így gondolkodik. Ez egyszerűen nem helyes.

Nem véletlen szokás az újraegyesülés szót használni. Fogod az eredeti tagokat, akik együtt visszahozzák azt, ami volt. Elég sok mindenre mondják, hogy reunion, ami voltaképp nem is az. Kb. egyetlen arc a bandából bohóckodik másokkal. Az ilyesmi nem igazi reunion, és ezért nem is működhetne ez soha a Panteránál.

Szóval itt a remek téma szombat délutánra, ami ismét barátságokat tehet tönkre koncerteken, szórakozóhelyeken, bárokban, attól függően, hogy ki melyik oldalt képviseli. Nagyon szívesen!