Pantera néven megy turnézni Phil Anselmo és Rex Brown

2023-ban turnéra viszi a Panterát a még életben lévő két tag, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszer. Kérdés persze, hogy mennyire tisztességes Panterának nevezni egy olyan felállást, amiben nem Dimebag gitározik és nem Vinnie Paul dobol, amely kérdésre nyilván minden rajongónak megvan a saját kis szubjektív válasza. Az enyém példádul egy bazi nagy vörös betűs NEM, ugyanakkor üzleti szempontból mégis könnyen érthető a lépés, hiszen nyilván nyilván több rajongó fog jegyet venni egy Pantera néven meghirdetett bulira, mint egy Philip H. Anselmo & The Illegals feat. Rex Brownra, esetleg Cowboys From Hellre vagy bármi egyébre.

Hogy a két megmaradt tag mellett ki fog gitározni és dobolni a 2023-as turnén, arról egyelőre nincs hír, ahogy pontos dátumok sem, csak annyit tudni, hogy először Észak-Amerikát járják végig ezzel a produkcióval. Persze nem nehéz elképzelni, hogy ha kellőeképp sikeres a menet, akkor úgyis áthozzák majd Európába is.

Anselmo egyébként a számtalan futó zenekara mellett most már évek óta nosztalgiázik a Pantera életművével is, többek között a 2019-es Rockmaratonon is lenyomott egy ilyen bulit, ami meglepően tök jó is volt. Nem sokkal ezután pedig Budapestre is bejelentett egy dátumot, ami viszont a covid miatt végül elmaradt.

Sőt olyan is volt már, hogy az énekes Brownnal együtt játszott el egy-két Pantera-számot valahol, 2016-ban például így nyomták Los Angelesben: