Petőfi-versfeldolgozással robbantja be az adventet a Pokoltornádó

Úgy látszik, ez a december az „elsőbálozók” hónapja lesz a honi undergroundban: a Her Highness debütlemeze mellett az „acsarkodós vidéki lápmetálban” utazó pécsi Pokoltornádó is kivárt az utolsó hónapig, hogy publikálja első EP-jét, ami furfangos módon az Acélt szív címet viseli. Hiába, a srácok nagy spílerek a különböző névadásokban.

A megjelenés koncepciója meglehetősen ünnepire sikeredett, ugyanis a lemez négy száma az adventi időszak vasárnapjain válik elérhetővé, így az első tételt már a múlt hétvége óta meg is lehet hallgatni. Ez A nép nevében címet viseli, és Petőfi Sándor azonos című verse alapján íródott. Ezzel véget is ér a meghitt hangulat, ugyanis a dal egy meglepően komor, politikailag fűtött döngölde lett, kis extra hácés ízvilággal – mind hangzásban, mind tartalmilag a legutóbbi Beerzebub-alkotást juttatja eszembe, ami egyáltalán nem is baj.

A felvételeket és a keverést a zenekar dobosa, Bodó Rezső végezte, míg a maszterért Szabó Endre volt a felelős. A grafikát, mint eddig mindig, Solti Dániel készítette a csapatnak, a dalhoz készült szöveges videó pedig Makk Vata műve.